Briefingsmomenten handhavingsweek

Wil je deelnemen aan de handhavingsweek? Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Of wil je meer uitleg vooraleer te beslissen? Dan moet je er zeker bij zijn op de briefingsmomenten. Op één voormiddag krijg je alle uitleg over hoe je kan deelnemen, welke ondersteuning er wordt voorzien, maar krijg je ook inspirerende voorbeelden over hoe je handhaving op het terrein kan aanpakken.

Doel van het briefingsmoment

Op het briefingsmoment word je geïnformeerd over de aanpak van de handhavingsweek zwerfvuil en sluikstorten: wat wordt er verwacht van deelnemers, welke ondersteuning is er en hoe je kan deelnemen. Je bent niet verplicht om deel te nemen als je naar het briefingsmoment komt. Ook als je je enkel wil informeren ben je welkom.
Daarnaast hebben we ook aandacht voor de moeilijkheden die handhavers op het terrein ondervinden en willen we inspirerende voorbeelden aan bod laten komen, die aantonen hoe het wel kan. Je krijgt ook zicht op het breder kader van het handhaven van zwerfvuil en sluikstorten. Tenslotte is het ook het moment om andere handhavers uit je regio te ontmoeten. 

Doelgroep van het briefingsmoment

Alle handhavers of vertegenwoordigers van hun organisatie. Best neemt ook diegene die de registratie op zich neemt deel aan het briefingsmoment. 

De handhavingsweek staat open voor zowel lokale als gewestelijke toezichthouders, gas-ambtenaren, politiediensten, bijzondere veldwachters, diverse toezichthouders en andere personen met handhavende bevoegdheid. Ook iedereen die bereid is om mensen aan te spreken en dus de sociale controle te verhogen is welkom. Je kan ook deelnemen door wie het goed doet te belonen.  

Deelnemen zonder naar de briefingsmomenten te komen

We raden iedereen zeker aan om naar één van de briefingsmomenten te komen. Kan je er echt niet bij zijn op één van de briefingsmomenten, dan kan je toch deelnemen aan de handhavingsweek. Het belangrijkste is dat je actie geregistreerd is. Hoe je dit doet, wordt aangegeven in de nieuwsbrief van de handhavingsweek. Schrijf je dus zeker hierop in 

Je vindt online ook een draaiboek voor de handhavingsweek met meer achtergrondinformatie. 

Presentaties van de briefingsmomenten

De provinciale infosessies van de handhavingsweek zwerfvuil en sluikstorten van 2018 zijn ondertussen succesvol afgerond. Een 250-tal deelnemers van diverse organisaties kwam opdagen. Hiermee zijn deze deelnemers alvast klaar om te starten met de handhavingsweek.

Kon je er niet bij zijn? Dan vind je alle informatie om deel te nemen aan de handhavingsweek in het draaiboek voor de handhavingsweek
Hieronder vind je de presentaties die werden gegeven in de 5 provincies:

Geen infosessies gevonden voor opgegevens filters.