Pers- en communicatie-ondersteuning

Ontdek hier welke ondersteuning en middelen we aanreiken voor je communicatie: van nieuwsbericht tot actie-oproep of handleiding voor het perfecte persbericht. Hieronder vinden jullie wat nuttige info.

Logo & richtlijnen voor gebruik 

Hieronder kan u ons logo downloaden in hoge resolutie, te gebruiken volgens onze logo-richtlijnen.
Logo in png - pdf - jpg

stappenplan gedragsverandering

Hoe krijgen we mensen in de openbare ruimte zo ver dat ze hun afval niet op de grond gooien, maar bij zich houden of in een afvalbak deponeren? Ontdek hier een praktisch stappenplan om maatregelen te implementeren die helpen gedrag te beïnvloeden.

PERSBERICHT & PR STappenplan

Wil je als lokaal bestuur actie voeren tegen zwerfvuil en persaandacht vragen voor je zaak? Je vindt hier alvast een voorbeeld van een perstekst. En we zetten een aantal tips op een rij om er voor te zorgen dat je persbericht wordt opgepikt door de journalisten.

Voorbeeldartikels

Wil je je inwoners informeren over het vuilnisbakkenplan? Je vindt hier alvast drie voorbeeldartikels: 

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van alle Mooimakers-acties en nieuws gericht naar lokale besturen en intercommunales? Stuur dan een mailtje naar info@mooimakers.be en wij voegen je toe aan de mailinglijst van onze nieuwsbrief.

Je staat er niet alleen voor

CTA Blok - Webwinkel

Opruimmateriaal

Mooimakers ondersteunt je zwerfvuilproject(en) met handige opruimmaterialen. Fluovestjes, handschoenen, grijpstokken, vuilniszakken, …