Als we een goed zicht willen krijgen op de problematiek van zwerfvuil/sluikstorten, is er behoefte aan een centraal meldings- en registratiesysteem. Mooimakers heeft hiervoor Mijn Mooie Straat ontwikkeld en is bezig met het testen van dit systeem in samenwerking met enkele lokale besturen.

Wat is de doelstelling van dit systeem?

Mijn Mooie Straat centraliseert alle meldingen die binnenkomen en kan ook dienen als basis voor een goede opvolging door de betrokken diensten. Op die manier kan er een vollediger beeld worden verkregen van de problematiek en de opvolging binnen een gemeente/intercommunale en kan hier ook over gerapporteerd worden.

Voor wie is mijn mooie straat bedoeld?

Mijn Mooie Straat richt zich op 2 grote groepen gebruikers:

  • gemeentepersoneel: technische dienst, diens planning, receptie, ... Alle personeel die in aanraking komt met meldingen rond sluikstort/zwerfvuil
  • de burger: de gemotiveerd burger kan via het systeem melding doen van een probleem. Deze melding komt dan automatisch bij de juiste dienst terecht.
Waar staan we vandaag?

Momenteel wordt er een testperiode opgestart in samenwerking met enkele lokale besturen (gemeenten/afvalintercommunales). Zij gaan Mijn Mooie Straat nu enkele maanden intensief testen zodat we zeker zijn dat alles naar behoren functioneert. Indien nodig, kunnen we op basis van hun feedback nog optimalisaties doorvoeren.

Wat zijn de Volgende stappen?

Na het uitvoerig testen van het systeem, zal het verder worden uitgerold. Meer gemeenten en afvalintercommunales zullen kunnen gebruik maken van Mijn Mooie Straat.  Daarnaast zal het systeem worden opengesteld voor burgers die een melding willen doen mbt. sluikstort/zwerfvuil. De uitrol is nu voorzien voor april 2019.

INTERESSE?

Wil je met je gemeente/intercommunale Mijn Mooie straat gebruiken? Laat je gegevens achter via deze formulier en we houden je op de hoogte!

DEMOFILM MIJN MOOIE STRAAT

Benieuwd naar hoe het registratie/meldingssysteem eruit ziet? Klik dan op onderstaande video!

demo Mijn Mooie Straat

Mijn Mooie Straat