Mijn Mooie Straat is ontstaan uit de behoefte van verschillende lokale besturen in Vlaanderen aan een centraal meldings- en registratiesysteem met een scherpe focus op de zwerfvuil en sluikstort problematiek.

Met deze tool wil Mooimakers alle steden, gemeenten, intercommunales en andere betrokken partijen een digitale tool aanbieden die hen helpt de strijd tegen sluikstort en zwerfvuil verder te professionaliseren. De tool werd in nauwe samenwerking met enkele gemotiveerde lokale besturen ontwikkeld om te kunnen garanderen dat alle functionaliteiten geënt zijn op hun specifieke behoeften. Het gebruik van Mijn Mooie Straat is volledig gratis voor alle partijen die in aanmerking komen om gebruik te maken van het platform.

De Functionaliteiten

Mijn Mooie Straat is in tegenstelling tot vele klassieke softwarepakketten een volledig web based platform. Op die manier is het platform beschikbaar op elke (moderne) smartphone, tablet en computer met toegang tot het internet. Complexe installaties, tijdrovende updates per toestel, enz. zijn hierdoor totaal overbodig en worden steeds volledig automatisch doorgevoerd. Zo kan jij als gebruiker steeds gebruik maken van de laatste versie van het platform zonder daar zelf iets voor te moeten doen. 

Mijn Mooie Straat bestaat momenteel uit 2 modules:

  1. Centraal melding & registratie platform voor sluikstort en zwerfvuil
  2. Inventarisatie en opvolging van straatvuilnisbakken

Beide modules zijn beschikbaar voor alle gebruikers, maar zijn apart of stapsgewijs inzetbaar in functie van de lokale noden.

Meldpunt voor de burger

Najaar 2020 werd met het burgermeldpunt de functionaliteit toegevoegd die burgers toelaat sluikstort te melden dat automatisch binnen Mijn Mooie Straat terecht komt. Zo automatiseren we weer een stapje in het hele proces en willen we een oplossing bieden voor de meldingen die via diverse kanalen binnenkomen en dan nog manueel moeten ingegeven worden in het systeem. Intercommunale IDM die als eerste gebruik maakten van het burgermeldpunt delen hun ervaring in deze reportage van TV Oost. Bekijk het verslag hier.

Ook binnen de vrijwilligerswerking kan het burgermeldpunt een meerwaarde vormen met een specifieke optie waarmee de vrijwilliger snel en efficiënt kan aanduiden waar ze de zakken met het opgehaalde zwerfvuil hebben achtergelaten. Zoals deze videoreportage die RTV maakte bij één van onze trouwe gebruikers Nijlen! Bekijk het verslag hier.

De voordelen op een rij

centraal
Gecentraliseerde
registratie

Eén centrale plaats voor het registreren, opvolgen en verwerken voor alle incidenten rond zwerfvuil, sluikstort en vandalisme.
users
Eenvoudige
werk planning

Elke medewerker krijgt een eigen account zonder enige meerkost. Zo kunnen meldingen steeds rechtstreeks toegewezen worden aan de verantwoordelijke.
vuilnisbak
Afvalpunt
inventarisatie

Inventarisatie van alle afvalpunten in het werkingsgebied en registratie van bijhorende vulgraden, sluikstort problematiek, enz. Ook mogelijk als aanvulling op bestaande GIS toepassingen.
burger-melding
Meldpunt
voor de burger

Specifiek meldpunt voor sluikstort meldingen door burger. Opzetbaar voor elk lokaal bestuur afzonderlijk.
icon
Automatische
Rapportage

Duidelijke rapportage geeft inzicht op de situatie en maakt optimalisatie van de inspanningen mogelijk.
politie
Samenwerking
met derden

Samenwerking met verwante diensten als politie, vrijwilliger organisaties, ... kan volledig via het MIjn Mooie Straat platform lopen.
Toon alle teamleden

Mijn Mooie Straat gebruiker worden?

Vraag snel een vrijblijvende demo aan door één van onze Mijn Mooie Straat experts. Zij vertellen graag in detail wat Mijn Mooie Straat voor elk lokaal bestuur kan betekenen. Wil je vooral op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen van Mijn Mooie Straat? Dan kan je je hier inschrijven voor de Mijn Mooie Straat nieuwsbrief.

Demo aanvragen Al een account? Log hier in

turnhout thumb

Stad Turnhout over Mijn Mooie Straat

Patrick Diels is teamleider bij de dienst Groen & Reiniging van de Stad Turnhout en werkt al van bij onze start met het platform. Bekijk de video en ontdek hoe dit verloopt.

Onbeperkt aantal accounts per lokaal bestuur

Mijn Mooie Straat is beschikbaar voor alle diensten die actief zijn rond de bestrijding van sluikstort / zwerfvuil binnen een specifiek werkingsgebied. Denk bijvoorbeeld aan de technische dienst, dienst planning, receptie, milieudienst, … van de stad / gemeente, maar ook aan de intercommunale die lokaal instaat voor glasbolsites etc.

Op die manier kan een lokaal bestuur binnen Mijn Mooie Straat eenvoudig een melding toewijzen aan een intercommunale die er dan onmiddellijk mee aan de slag kan. Waardoor het communicatieproces tussen de verschillende instanties een stuk efficiënter en sneller zal verlopen.

Maandelijkse updates

De ontwikkeling van de tool staat nooit stil en wordt maandelijks verder uitgebreid met verschillende updates die van Mijn Mooie Straat telkens een completer platform maken.  Rechtstreekse feedback van de gebruikers staat hierbij telkens centraal zodat we hier terecht mogen spreken van een tool door lokale besturen, voor lokale besturen.

Ondersteuning bij het gebruik

Vragen of opmerkingen bij het gebruik van het platform? Bij de opstart van Mijn Mooie Straat krijgt elke gebruiker telkens een opleiding van één van onze project managers welke meteen ook het rechtstreekse  contact wordt bij alle mogelijke problemen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen aan het platform en schrijf je in voor de Mijn Mooie Straat nieuwsbrief. Elk kwartaal sturen we een update met nieuwe features, verhalen van andere gebruikers, tips & tricks, ... 

Nieuwsbrief