De Boeboeks strijden mee tegen zwerfvuil!

17 april 2018
Mooimakers

Jeugdauteur Marc de Bel heeft in samenwerking met Mooimakers een nieuw Boeboeks-verhaal geschreven. In De wraak van ridder Piepus hebben de Boeboeks zoveel last van zwerfvuil in hun Biezebos dat hun zomerfeest in het water dreigt te vallen. Het grappige en spannende verhaal doet kinderen niet alleen stilstaan bij de bergen afval die in de natuur belanden, maar toont hen vooral wat we daar zélf met zijn allen iets aan kunnen doen. Net als in de andere Boeboeks-boeken wil Marc de Bel zijn jonge lezers overtuigen dat kracht vaak in het kleine schuilt! Met het boek willen we zoveel mogelijk schoolkinderen én hun omgeving aanmoedigen om mee hun schouders te zetten onder propere buurten.

Elke Vlaamse basisschool (het derde leerjaar) ontvangt gratis exemplaren van het boek. Deze worden op 17 en 18 april geleverd. Op dinsdag 17 april zal Vlaams minister Joke Schauvliege het boek samen met schrijver Marc de Bel en Mooimakers voorstellen in Basisschool De Springplank te Lokeren.

De examplaren van De wraak van ridder Piepus zijn bestemd voor de klasbibliotheek van elk derde leerjaar in Vlaanderen. Er hoort ook een werkschrift bij dat scholen gratis kunnen downloaden via mooimakers.be/wat-kan-jij-doen/school. Heeft je school nog wat exemplaren nodig van het boek: je kan ze bestellen in onze webwinkel!


Meest gelezen

IDM 1
Mooimakers

IDM plaatst 120 duo-vuilnisbakken op openbaar domein

HH
Mooimakers

Vernieuwde registratiemodule n.a.v. Handhavingsweek

Foto cameratoezicht
Mooimakers

Camerabewaking tegen sluikstort? Maak het kenbaar!