Inzet voor propere straten beloond met ruitenwasser

26 oktober 2017
Mooimakers
Mooimakers zet tien gezinnen en twee straten in de bloemetjes
 

Tien Vlaamse gezinnen en twee straten krijgen een jaar lang een ruitenwasser cadeau. Ze namen deel aan de wedstrijd van Mooimakers – het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstorten van OVAM, de lokale besturen (VVSG) en Fost Plus – en ijverden mee voor een propere buurt. Onder het motto ‘Doe alsof je thuis bent, gooi geen afval op de grond’ riepen ze met posters, raamkaartjes en brievenbusstickers buren en voorbijgangers op om mee de schouders te zetten onder de strijd tegen zwerfvuil.

“De wedstrijd past perfect bij de doelstellingen van Mooimakers: zoveel mogelijk mensen betrekken bij onze acties voor een zwerfvuilvrij Vlaanderen”, zegt Els Gommeren van Mooimakers. “We zetten sensibiliseringscampagnes op, we werken samen met lokale besturen en bedrijven en recent hebben we met de Handhavingsweek nog een week lang een ‘flitsmarathon’ tegen zwerfvuil gehouden. Maar het allerbeste wapen tegen zwerfvuil is een brede maatschappelijke beweging. Als iedereen al begint met te vegen voor eigen deur, zetten we al een gigantische stap vooruit.”

Tien winnende families mogen een jaar lang hun ramen gratis laten poetsen, daarnaast hoeven ook twee straten waar de bewoners de krachten bundelden zich het komende jaar geen zorgen meer te maken over vuile ramen. In 1 van die winnende straten, de Genastraat in Bree, mobiliseerden de broers Dries en Daan tien andere buren om hun straat proper te houden. In dit filmpje ziet u het resultaat van hun inspanningen.
 


Meest gelezen

lente
Mooimakers

Doe ook mee aan de Grote Lentschoonmaak!

wielerwedstrijd
Mooimakers

De invloed van wielerwedstrijden op zwerfvuil

handhaving
Mooimakers

De resultaten van de handhavingsweek zijn gekend