Proper van ver, verre van proper ;)!

29 juli 2016
Indevuilbak

Met z’n allen voor minder zwerfvuil! 4 bekende Vlamingen tonen ons ‘hun stort’. Sam De Bruyn houdt zijn afval ordelijk bij in zijn auto. Lees hier hoe hij dat doet! 

Papier hier! 
In mijn auto zit een supergoed sound system. Muziek is voor mij ongelooflijk belangrijk. Er ligt een hele collectie cd’s in mijn auto. Cd’s zijn misschien wat oldschool, maar ik vind ze handig. Gek genoeg ligt er ook een papieren wegenkaart in die ik nog nooit heb gebruikt.

Het gebeurt zelden, maar als mijn hond meerijdt, dan leg ik een beschermhoes over de achterbank. Zo beschadigt hij mijn lederen zetels niet en blijft het haar dat hij verliest samen. ‘t Is ongelooflijk hoeveel haar mijn hond verliest!

Qua afval ligt er vooral veel papier in mijn auto. Papier van mijn werk, brieven, rekeningen,... Als ik ‘s morgens naar buiten ga, neem ik de post mee en laat die in mijn auto liggen.

Ik ben wel heel gestructureerd in waar ik mijn afval leg. Als iemand door de ruit van mijn auto kijkt, zal die weinig rommel zien. Maar als je mijn auto opendoet, zie je alles in de zijdeur gepropt. Wanneer er niets meer bij kan, weet ik dat het tijd is om mijn auto op te ruimen! 

Ik heb altijd drie of vier herbruikbare zakken in de auto liggen die ik gebruik tot ze verslijten. Ongeveer om de twee weken verzamel ik al het afval uit mijn auto in zo’n versleten zak. Thuis gooi ik die volledige zak in de vuilnisbak. En die auto kan er vuil bijliggen, zeker na zo’n Rock Werchter in de modder bijvoorbeeld!

Mijn zijdeur overvol met afval?  
Tijd om op te ruimen!

Nieuwe asfalt: na een week vol met kauwgom 
Iemand sprak mij eens aan toen ik in de auto zat en met mijn gsm bezig was. Ze klopte op mijn ruitje en zei: ‘je staat hier nu al vijf minuten niets te doen, je kan evengoed je motor uitzetten.’ Ik verschoot even, maar wist wel dat ze gelijk had. Sindsdien let ik erop. En probeer ik ook zelf mensen aan te spreken, ik weet dat het impact heeft!  

Ik heb heel wat moeite met zwerfvuil. Wat me vooral stoort, da’s kauwgom. Vroeger deed ik dat ook wel eens, mijn kauwgom op de grond gooien. Toen stond ik er niet zo bij stil. Een tijd geleden hebben ze in de straat nieuwe asfalt gelegd. Een week later lag die nieuwe asfalt vol met kauwgom. Toen dacht ik: ‘man, da’s niet ok!’. Dan komt papier in mijn auto goed van pas, dan kan ik daar m’n kauwgom kwijt!


Meest gelezen

Coronacampagne
Mooimakers

Communicatiemateriaal rond corona-zwerfvuil

Camera in Diepenbeek
Mooimakers

Sluikstortcamera nog niet geregistreerd bij de politiediensten? Doe het dan zeker voor 25 mei!

Mooimakers werken maximaal van thuis uit
Mooimakers

Aangepaste werking n.a.v. Coronavirus Covid19