Sluikstortcamera nog niet geregistreerd bij de politiediensten? Doe het dan zeker voor 25 mei!

20 april 2020
Mooimakers

In de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort kunnen camera's een grote hulp zijn. Dankzij sluikstortcamera's kunnen overtreders makkelijker geïdentificeerd worden en tegelijkertijd zijn ze een efficiënt afschrikmiddel voor potentiële sluikstorters en zwerfvuilovertreders. Echter, het gebruik van camera's is verbonden aan een strenge wetgeving, die in 2018 vernieuwd werd. 

Op 25 mei 2020 is de vernieuwde camerawetgeving precies twee jaar van kracht. Op die datum loopt de overgangsperiode af en moeten alle camerabewakingssystemen, en dus ook de sluikstortcamera’s, aangegeven zijn bij de politiediensten via www.aangiftecamera.be.

Belangrijk om weten, dit geldt ook voor camera’s die al van voor 2018 in gebruik waren en werden aangegeven in het register van de Privacycommissie. Het is de verantwoordelijke voor de verwerking die verantwoordelijk is voor de aangifte.

Meer info en een stappenplan voor deze aangifte vind je op de website van de FOD Binnenlandse zaken. Voor meer informatie over het gebruik van sluikstortcamera’s kan je terecht in onze kenniswijzer

 


Meest gelezen

Coronacampagne
Mooimakers

Communicatiemateriaal rond corona-zwerfvuil

Camera in Diepenbeek
Mooimakers

Sluikstortcamera nog niet geregistreerd bij de politiediensten? Doe het dan zeker voor 25 mei!

Mooimakers werken maximaal van thuis uit
Mooimakers

Aangepaste werking n.a.v. Coronavirus Covid19