Vernieuwde registratiemodule n.a.v. Handhavingsweek

23 juli 2020
Mooimakers

Zwerfvuil en sluikstort zijn altijd een doorn in ons oog. Vuilnis hoort nu éénmaal thuis in de juiste vuilnisbak en nergens anders. In parallel met de verhoogde aandacht op snelheidsovertredingen tijdens de jaarlijkse flitsmarathons, organiseert Mooimakers elk jaar de week van de handhaving op zwerfvuil en sluikstort.

Van 5 tot en met 11 oktober vindt daarom voor de vierde keer de Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort plaats. Tijdens deze week vragen we samen met de lokale besturen en afvalintercommunales verhoogde aandacht voor sluikstort en zwerfvuil. 

Lokale besturen, intercommunales, politiezones en Vlaamse partners kunnen hieraan deelnemen op verschillende manieren: een eenmalige sensibiliseringsactie, dagelijkse controles op de bekende hotspots, het aanspreken van mensen over hun zwerfvuilgedrag tot het effectief beboeten van overtreders. Tijdens deze week willen we door die extra aandacht aan handhaving mensen bewust maken dat zwerfvuil en sluikstort echt niet kunnen. 

Acties registreren

Om onze partners nog beter te kunnen ondersteunen en vanuit Mooimakers te ontdekken wat er in de verschillende steden en gemeenten op til staat, hebben we onze registratiemodule vernieuwd en nog gebruiksvriendelijker gemaakt. Via deze nieuwe registratiemodule kunnen de acties makkelijk geregistreerd en achteraf gerapporteerd worden. Na het registreren van de acties verschijnen deze ook op de heatmap. 

Stop tegen zwerfvuil en sluikstort

Zorg er dus voor dat je afval niet in zwerfvuil verandert, gebruik de vuilnisbak of neem het terug mee naar huis. We zien er op toe dat je het juiste doet!


Meest gelezen

Nudging Geel
Mooimakers

21 secundaire scholen starten met proefproject rond Nudging op school

HH
Mooimakers

Vernieuwde registratiemodule n.a.v. Handhavingsweek

Foto cameratoezicht
Mooimakers

Camerabewaking tegen sluikstort? Maak het kenbaar!