'Elke plek is wel voor iemand belangrijk...' - zomercampagne van start!

19 juni 2018
Mooimakers

Naar jaarlijks gewoonte, loopt er ook deze zomer weer een brede campagne om elke Vlaming op te roepen het verschil te maken. Dit jaar is de campagne gebaseerd op het inzicht dat hoe meer je je met een plaats verbonden voelt, hoe minder je geneigd bent om afval op de grond te gooien. We gaan openbare plaatsen 'een gezicht geven' door voorbijgangers te tonen welke mensen zich verbonden voelen met de betreffende plek en waarom. Dat kan via unieke gebeurtenissen of dagelijkse routines, kleine verhalen die de vele ietwat anonieme plekken in een stad of gemeente persoonlijker maken.
De campagne start 18/6 en loopt de hele zomer door, tot begin september. Naast radiospots en out-of-home affiches zullen er ook lijnbussen worden ingezet, zijn we aanwezig op verschillende evenementen en zal ook Facebook en Instagram worden gebruikt om élke Vlaming op te roepen het verschil te maken.

Je kan in verschillende steden in Vlaanderen ook heuse standbeelden terugvinden, van echte mensen, met échte verhalen! Ga ze ontdekken in Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt! Daarnaast zijn er over heel Vlaanderen 250 'odeplaatjes' verdeeld. Deze plaatjes hangen op verschillende plaatsen en geven aan waarom die plekken belangrijk zijn. Zoals gezegd, élke plek is wel voor iemand belangrijk!

Wil je zelf ook iets doen? Bestel een gratis raamposter in onze webwinkel!
 

Meer weten over de campagne? Hier vind je meer detail.


Meest gelezen

Onze Natuur
Mooimakers

Mooimakers werkt mee aan grootse documentairereeks over 'Onze Natuur'!

ijsbeer peuken
Mooimakers

Je gooit je peuk verder dan je denkt!

urbanus
Mooimakers

Urbanus de vuilnisheld houdt Tollembeek proper