Container

Samen voor een mooie gemeente

Samen voor een mooie gemeente

Voer actie voor een mooie gemeente en verwijs rondslingerende peuken, blikjes en hondenpoep naar het verleden. Mooimakers ondersteunt lokale besturen en Vlaamse partners om samen met bewoners, verenigingen en organisaties de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil.

Voor lokale besturen en Vlaamse partners

overzichtsitem - coachingtrajecten

Coachingtrajecten

Coachingtrajecten

Coachingtrajecten
Intensieve begeleiding en coaching van Vlaanderen Mooi rond lokaal zwerfvuil- en sluikstortbeleid. Daarnaast bieden we hiervoor ook financiële middelen aan.


Overzichtsitem - subsidies OVAM

Subsidies

Subsidiemogelijkheden OVAM

Subsidies
De OVAM biedt financiële ondersteuning aan lokale besturen voor bepaalde investeringen in het kader van afvalstoffen- en materialenbeheer. Ontdek hier de mogelijkheden.

overzichtsitem - mijn mooie straat

mm

Registratiesysteem 'Mijn Mooie Straat'

mm
Mooimakers heeft een centraal meldings- en registratiesysteem ontwikkeld om de problematiek van zwerfvuil/sluikstorten aan te kaarten. In samenwerking met enkele lokale besturen wordt dit momenteel getest.

Overzichtsitem - communicatie en pers

Communicatie

pers- en communicatie-ondersteuning

Communicatie
Een sterke actie wordt nog sterker met de juiste communicatie. Mooimakers helpt je op weg met o.a. kant-en-klare teksten en heldere stappenplannen voor een doelgerichte communicatie.

overzichtsitem - operatie proper

Operatie Proper

Operatie Proper

Operatie Proper
Een propere gemeente is een mooie gemeente. Daarom is er Operatie Proper. Voor scholen, verenigingen en groepen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor een mooiere buurt.

Overzichtsitem - Onderzoeksprojecten

Onderzoeksprojecten

Onderzoeksprojecten

Onderzoeksprojecten
Op de juiste manier uitgevoerd en gemeten, kunnen bepaalde maatregelen tegen zwerfvuil en sluikstorten een schat aan informatie opleveren. Vlaanderen Mooi wil hierover zoveel mogelijk informatie verzamelen.

Overzichtsitem - opruimactie

opruimacties

Opruimacties

opruimacties
Wil je een opruimactie organiseren? Vlaanderen Mooi ondersteunt gemeenten of intercommunales! Naast opruim- of communicatiemateriaal, kan je ook rekenen op een financiële tegemoetkoming.

Overzichtsitem - De Ideale Vuilnisbak

Vuilnisbak

De ideale vuilnisbak

Vuilnisbak
Vuilnisbakken zijn een belangrijk instrument in de strijd voor meer openbare netheid. Mooimakers is, in samenwerking met OVAM en FOSFOR, op zoek gegaan naar de ideale vuilnisbak.

Je staat er niet alleen voor

CTA Blok - Webwinkel

Opruimmateriaal

Mooimakers ondersteunt je zwerfvuilproject(en) met handige opruimmaterialen. Fluovestjes, handschoenen, grijpstokken, vuilniszakken, …

Operatie Proper in jouw gemeente

Hoeveel scholen of verenigingen doen in jouw gemeente mee met Operatie Proper? Ontdek het via onderstaande kaart!

Heat Map - Operatie Proper

Aantal scholen/verenigingen
0
10

Laatste nieuws