Nieuws & Inspiratie

Groep Grust kiest voor een alternatieve teambuilding tijdens corona

grust

Corona dwingt iedereen om meer digitaal te werken, ook de verzekeringssector. Groep grust is er daar eentje van: de papieren polis maakt plaats voor de digitale versie, digitale handtekeningen worden vlotjes geïmplementeerd en het klantgesprek lukt prima via een videogesprek. Maar wat met de jaarlijkse teambuilding?

Door de maatregelen die worden opgelegd, zijn de alternatieven hier heel wat schaarser. Bovendien veranderen de regels om de haverklap. Dus iets plannen in de toekomst blijft onzeker. Veel bedrijven besluiten daarom hun teambuilding te annuleren dit jaar. Best jammer, want velen kunnen wel een opkikkertje gebruiken. Maar met z'n allen op tweedaagse gaan of elkaar over een touw hijsen in de Ardennen is uiteraard een no-go. Op zoek naar een alternatieve teambuilding kwam groep grust zo uit bij Mooimakers.  

Ruim grust mee zwerfvuil
Door de corona maatregelen, gooit groep grust dit jaar hun teambuilding over een andere boeg. Op donderdag 8 oktober bundelde elk grust team de krachten om lokaal zwerfvuil aan te pakken. De gruststellers van de kantoren Brugge, Dendermonde, Houthulst, Sint-Niklaas en Temse wandelen tijdens hun middagpauze een vijftal kilometer, waarbij er afval verzameld wordt. Een teambuilding in open lucht, met een goed doel.

Anouchka Lenglez, netwerkmanager groep grust: "Omdat we tijdens de lockdown regelmatig gingen wandelen, zagen we hoe erg het gesteld was met het zwerfvuil in de natuur. Tijdens de middagpauze deed ik zelf de test. Na honderd meter wandelen zat mijn vuilniszak al propvol. Het was dus erger dan verwacht. Binnen groep grust liggen groene en maatschappelijke initiatieven ons nauw aan het hart. Het idee om een zwerfvuilactie te organiseren als teambuilding was meteen een win-win. We dragen ons steentje bij aan het milieu, houden de teamspirit hoog en het is nog eens gezond ook."

Geïnspireerd door de aanpak van grust? Ontdek wat Mooimakers voor jouw bedrijf kan betekenen. Fluovestjes, handschoenen, grijpstokken,... alles kan besteld worden via onze webwinkel. Daarnaast bestaan er speciale zwerfvuilniszakken. Deze kan je ophalen bij de milieudienst van je eigen stad of gemeente. Je spreekt ook best op voorhand af waar je de volle vuilniszakken achterlaat.