Mooimakers lanceert online kennisdatabank ‘De Kenniswijzer’

6 april 2020
Mooimakers

De Kenniswijzer is een online kennisdatabank gevuld met handige tips, praktische voorbeelden en empirische onderzoeken om je beter te kunnen wapenen tegen het zwerfvuil- en sluikstortprobleem. De artikels zijn gebaseerd op de kennis die Mooimakers verzamelde tijdens de voorbije jaren. Dankzij de nauwe samenwerking met lokale besturen, afvalintercommunales, scholen en bedrijven hebben we een overzichtelijk geheel van artikels verzameld. Enkele voorbeelden:

Gedragsbeïnvloeding: 9 strategieën tegen zwerfvuil
- Cameratoezicht - veelgestelde vragen.
Vuilnisbakkenplan: slimme aanpak van vuilnisbakken

Aangezien er op verschillende thema’s dieper wordt ingegaan, is deze kennisdeling niet alleen handig voor gemeentebesturen of afvalorganisaties. Zo kunnen ook scholen, evenementorganisatoren, natuurliefhebbers… gebruikmaken van het uitgebreide aanbod aan informatieve artikels. 

Aangezien de aanpak van zwerfvuil en sluikstort in Vlaanderen constant evolueert, wordt ook de kenniswijzer regelmatig geüpdatet en voegen we systematisch nieuwe artikels toe.  Heb je zelf een positief verhaal dat je wil delen met andere lokale besturen of intercommunales, stuur het dan naar info@mooimakers.be met de vermelding van de kenniswijzer. Mocht je toch nog een foutje ontdekken, laat het ons weten en wij trekken het recht. 

Benieuwd? Neem hier een kijkje. 


Meest gelezen

HH
Mooimakers

Mooimakers zegt samen met 132 lokale besturen* nee tegen zwerfvuil en sluikstort

Handhaving
Mooimakers

In politiezone Mol, Balen, Dessel beloont de politie propere jongeren met sokken

Schaap
Mooimakers

Voorleesmoment van Schaap zwemt (niet)