Nieuws & Inspiratie

Voorleesmoment van Schaap zwemt (niet)

Schaap zwemt (niet)

In september kreeg elke Vlaamse basisschool van Mooimakers een Schaap zwemt (niet) pakketje toegestuurd. Daarin zat het nieuwste Schaap-boekje Schaap zwemt (niet), een educatief pakket waarmee de leerkrachten gemakkelijk aan de slag konden en ondersteunende stickers om op de vuilnisbakken van de school te kleven. Zo werd het voor de kinderen meteen duidelijk in welke vuilnisbak ze hun afval moeten gooien én waarom dat zo belangrijk is.

In het vierde boek van de Schaap-reeks komt Schaap eraan gezwommen!

In Schaap zwemt (niet) schijnt de zon en wil Schaap in zee. Maar er is een groot probleem: de oceaan ligt vol afval. In het uitvouwbare boekje maakt Schaap kinderen laagdrempelig bewust van de afvalberg waar ze zelf ook een beetje aan bijdragen, maar toont het maatschappijkritische beestje tegelijkertijd ook de oplossing. De eenvoudig getoonde afbraaktijden maken het afvalprobleem tastbaar voor jonge kinderen, en geven ook zin om er daarna iets aan te doen. Wie wil immers niet dat haai en zeeotter weer blij worden?

Wie is de properste school?

De scholen konden zich aanmelden als properste school om, aanvullend op de thematiek, een voorleesmoment op hun school te winnen. 

De winnaar is nu bekend: het Sint-Lodewijkscollege Doorslaar te Lokeren! Op donderdag 8 oktober brachten we hen een bezoekje om hen feestelijk proficiat te wensen, samen met auteur Eef Rombaut en Pelckmans. Ze zorgden voor een gezellig voorleesmoment met de kleuters.

Het boekje Schaap zwemt (niet) maakt deel uit van het educatieve aanbod van Mooimakers, net als het Boeboek. Beiden zijn voor scholen te verkrijgen in onze webwinkel. Het prentenboek Schaap zwemt (niet) richt zich op de kleuterscholen. Het Boeboek is dan weer beter geschikt voor het lager onderwijs. Voor de middelbare scholen zijn er speciale lespakketten uitgewerkt, op basis van de graden en de verschillende lessen.