Wat kan Indevuilbak betekenen voor uw gemeente of intercommunale?

27 september 2016
Indevuilbak

U kan 1 van onze eerste gemeenten of intercommunales worden waar we een coachingtraject uitvoeren. In deze coachingtrajecten helpen we gemeenten om een effectief en efficiënt zwerfvuilbeleid uit te bouwen.

  • Er wordt een monitoring van de lokale situatie opgezet (meten is weten)
  • Er wordt een vuilnisbakkenplan opgesteld, of het bestaande vuilnisbakkenplan wordt geëvalueerd en bijgestuurd.Veegplannen worden geëvalueerd met de focus op de positieve effecten van beeldgericht reinigen (opruimen daar waar het vuil is, en niet (enkel) volgens vaste rondes
  • Er wordt een algemene aanpak uitgewerkt, uitgaande van de 5 pijlers (infrastructuur, participatie, sensibilisering, omgeving en handhaving), steeds op maat van de eigen lokale situatie
  • Hotspots van zwerfvuil worden in kaart gebracht en aangepakt
  • Er wordt voorzien in trainingen om gemeentepersoneel te leren hoe overtreders aan te spreken (afvalophalers, medewerkers groendienst, stadswachten enz.)
  • ...

Een traject duurt maximaal 2 jaar (onderling af te stemmen). Indevuilbak voorziet zelf een 30-tal mandagen per traject. We schatten in dat de eigen tijdsinvestering van de betrokken gemeente of intercommunale drie keer hoger ligt. Bovendien voorziet Indevuilbak voor deze coachingtrajecten de nodige financiële middelen om nieuwe projecten, extra inspanningen en een gedeelte van de bijkomende personeelskost te ondersteunen.

  • 30.000 euro voor een gemeente tot 30.000 inwoners
  • 50.000 euro voor een gemeente met meer dan 30.000 inwoners
  • 70.000 euro voor een centrumstad en een kustgemeente

We vragen een gemotiveerde kandidatuur van de gemeenten of intercommunale die willen instappen in een coachingtraject. Beantwoord daartoe voor eind oktober deze vragen en stuur dit document (ingevuld) naar info@mooimakers.be. Op die manier krijgen we een beeld van de lokale situatie en kunnen we beter inspelen op je behoeften en vragen.

Meer info over de coachingstrajecten


Meest gelezen

Coronacampagne
Mooimakers

Communicatiemateriaal rond corona-zwerfvuil

Camera in Diepenbeek
Mooimakers

Sluikstortcamera nog niet geregistreerd bij de politiediensten? Doe het dan zeker voor 25 mei!

Mooimakers werken maximaal van thuis uit
Mooimakers

Aangepaste werking n.a.v. Coronavirus Covid19