World Cleanup Day

14 september 2020
Mooimakers

Zaterdag 19 september is het dan eindelijk zover.  De jaarlijkse World Cleanup Day vindt dan plaats. Het doel van deze dag is wereldwijd zo veel mogelijk mensen op de been krijgen om zwerfvuil op te ruimen en zo een propere omgeving te promoten. Zwerfvuilvrijwilligers gaan die dag alleen of in groep aan de slag om onze aardbol samen weer wat mooier te maken.

Ook Mooimakers ondersteunt deze actie en heeft daarom een opruimkaart gemaakt waarop je je acties voor World Cleanup Day kan registreren. Al deze acties worden dan bij het wereldwijde resultaat geteld en zo laten we de wereld zien dat we samen het verschil kunnen maken. Momenteel zijn er al 164 acties geregistreerd in Vlaanderen.

Zowel bedrijven, verenigingen als individuen kunnen een actie registreren. Doe het vandaag nog! Ga in je eentje op stap of sluit aan bij een bestaande opruimactie. Je stoep proper maken, mag je ook registreren. Deze kleine daad kan tenslotte leiden tot een groot resultaat.

Elke actie tussen 17 en 20 september telt mee. Belangrijk is ook dat alle acties volledig maatschappelijk verantwoord en coronaproof gebeuren. Alle deelnemers kunnen hun actie registreren via deze link. Meer informatie lees je hier.


Meest gelezen

HH
Mooimakers

Mooimakers zegt samen met 132 lokale besturen* nee tegen zwerfvuil en sluikstort

Handhaving
Mooimakers

In politiezone Mol, Balen, Dessel beloont de politie propere jongeren met sokken

Schaap
Mooimakers

Voorleesmoment van Schaap zwemt (niet)