Wat is Operatie Proper?

Operatie Proper is een beloningssysteem voor scholen, groepen en verenigingen. Ons doel is om hen een duwtje in de rug te geven om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Hoe? Door te helpen bij het opstellen van een actieplan, maar ook door ondersteuning te bieden (opruimmateriaal, educatieve pakketten,…) én hen te bedanken voor de volgehouden inspanningen.

Operatie Proper is er voor alle enthousiastelingen:

  • De voetbalclub die zijn jongste leden wil engageren tegen zwerfvuil.
  • De lagere of middelbare school die worstelt met zwerfvuil en het nu goed wil aanpakken.
  • Of het straatcomité dat al jaren de straat proper houdt, maar meer wil doen.

DOE MEE en reik de beloningen uit aan de deelnemers!

Hieronder vinden jullie meer informatie terug over hoe Operatie Proper werkt, wat jullie rol als gemeente of afvalintercommunale precies inhoudt, en dergelijke meer.

Wil je met je gemeente of stad ook deelnemen aan Operatie Proper? Stuur dan een mail naar info@mooimakers.be

OP ZOEK NAAR HANDIG COMMUNICATIEMATERIAAL?

Ben je nog op zoek naar handig communicatiemateriaal omtrent Operatie Proper om te gebruiken in je eigen communicatiekanalen, klik dan hier om een map te downloaden vol beelden, een advertentie en een advertorial die je kan implementeren in je eigen communicatie!

Nudging op school!

Nog dieper aan de slag rond zwerfvuil op secundaire scholen? Dan is er Nudging op school, een nieuw project van Mooimakers. 

Volledig grijs

Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Meer informatie