Presentaties van de startmomenten

2019 Inspiratiemoment west-vlaanderen , brugge 16 september 2019
 • Gedragsverandering, hoe werkt dat? - Drs. Sabine Jansen
  D&B (Nijmegen) adviseert overheden in gedragsvraagstukken, steeds gebaseerd op onderzoek en effectief. Gedragspsychologe Drs. Sabine Jansen verheldert een aantal gedragsprincipes met voorbeelden en toont het belang van positieve communicatie.
 • Aanpak hotspots: peukencampagne Intradura
  Intradura zette in 2018 een campagne op voor haar aangesloten gemeenten met als opzet een gedragswijziging bij rokers en rokers te wijzen op hun verantwoordelijkheid. Hilde Fauconnier geeft achtergrond bij de campagne en de bevindingen bij het uitdelen van zakasbakjes.
 • Werking Mooimakers - Sara Coessens
  In deze presentatie vind je een overzicht van het aanbod van Mooimakers voor lokale besturen en andere partners en meer info over de Week van de Handhaving 2019.
 • Ondersteuning Mooimakers: coachingtraject IMOG
  Els Verhaest, coördinator Nette Regio Imog over het coachingtraject van Mooimakers bij Imog en de rol die een intercommunale hierin kan opnemen. Enkele acties die werden ondernomen: aanpak vuilnisbakkenplannen, selectieve inzameling aan sportpark, aanpak hotspots, hondenpoep en peuken.
 • De inzet van camera's anders bekeken - Incovo
  Sinds 2016 maakt Incovo gebruik van camera’s in de strijd tegen sluikstort. Deze kaderen binnen een integraal sluikstortbeleid waarin ook communicatie en sensibilisatie een belangrijke rol spelen. Olivia Peeters over de voorbereiding, aanpak en resultaten.
 • De inzet van camera's anders bekeken - Mirom Menen
  Mirom Menen zet al meerdere jaren eigen ontwikkelde zichtbare camera’s en nepcamera’s in om sluikstort aan te pakken aan glasbollen. Recent experimenteerde de intercommunale ook met andere modellen van camera’s en andere types van locaties. Lobke Landuyt over de aanpak, aandachtspunten en resultaten.

 

2019 STARTMOMENTEN IN gEEL, leuven en gent, mei-juni 2019

 

2018

Presentaties van de startmomenten van 2018: