Registreer je opruimactie hier!

Wil jij ook graag meedoen met World Cleanup Day? Registreer je dan hier, zo telt jouw actie mee voor het resultaat van heel België! Registreren kan makkelijk via het formulier onder de actiekaart. Je actie kan je zo klein of groot aanpakken als je zelf wilt. Hou jij zelf je stoep proper, ga je met je gezin of bubbel opruimen in je eigen buurt of wil je een heuse opruimactie organiseren met je buren, collega's of vereniging? Alles kan!

Als je een grotere opruimactie organiseert, neem je best ook even contact op met je lokaal bestuur. Op die manier behouden zij een goed zicht op het aantal acties in hun stad of gemeente en wordt vermeden dat er meerdere opruimacties op dezelfde plek zouden plaatsvinden. Ook wat de afspraken over het afval aanbieden betreft, neem je best tijdig contact op met hen. Je kan bij hen ook navraag doen wat er ter beschikking is van opruimmateriaal. Als jouw lokaal bestuur je niet kan verder helpen, kan je bij Mooimakers terecht via de webwinkel voor bestellingen of via info@mooimakers.be voor andere vragen. Om deze actie duurzaam te kunnen organiseren, is het aangewezen om deelnemers zoveel mogelijk zelf voor handschoenen te laten zorgen.

Organiseer je een grotere opruimactie en heb je nog vragen? Neem dan zeker ook een kijkje in het draaiboek voor opruimacties. Zorg er ook voor dat je actie ook rekening houdt met de geldende coronamaatregelen die op dat moment van tel zijn. Daarvoor verwijzen we naar de communicatie van de overheid of naar de infopagina van Mooimakers

Actiekaart

Wil je graag ontdekken welke acties er al zijn geregistreerd? Neem dan zeker een kijkje op de actiekaart. Door op de icoontjes te klikken, kan je meer info krijgen over de actie zelf en hoe je eraan kan deelnemen. 

Formulier registratie actie

Wil je zelf een actie organiseren voor World Cleanup Day? Vul dan onderstaand formulier in. Na de inschrijving krijg je een mail met een link waar je ten allen tijde nog wijzigingen kan aanbrengen. Je zal net voor de actie nog een tweede mail krijgen waarin we je vragen om door te geven hoeveel afval je hebt verzameld. Zo kan alles bij het wereldwijde resultaat geteld worden.

Je moet aangemeld zijn om een opruimactie te registreren
Gelieve in te loggen of te registreren.