Nieuws & Inspiratie

Optimalisaties Monitoringsmodule Mijn Mooie Straat

Monitoringsmodule

Ongeveer een jaar geleden lanceerde Mooimakers de monitoringsmodule binnen het Mijn Mooie Straat Platform. Hiermee kan je als lokaal bestuur je probleemlocaties aanpakken op basis van objectieve data. Ondertussen zijn er al een 140-tal verschillende monitoringsprojecten in opgenomen. Mooimakers blijft de modules van het Mijn Mooie Straat platform optimaliseren. Ook de functionaliteiten van de monitoringsmodule zijn ondertussen verder uitgebreid.

De belevingsscan

Sinds maart van dit jaar is het mogelijk een belevingsscan uit te voeren via de monitoringsmodule. De belevingsscan helpt lokale besturen om zwerfvuil en sluikstort terug te dringen door te sturen op het belevingsaspect van de omgeving. De verschillende maatregelen die een lokaal bestuur kan raadplegen worden aan de hand van de belevingsscan gerangschikt waardoor die nog relevanter zijn binnen de context van hun project. Je kan er hier alvast meer over lezen.

MoMo belevingsscan

Globale rapportage

Ondertussen kan je via de globale rapportage binnen de monitoringsmodule een overzicht krijgen van allerhande gegevens over je projecten.

  • Je kan algemene cijfers raadplegen over je verschillende projecten: aantal projecten, totaal aantal metingen, beoordeling, … . De verschillende type locaties waar je projecten worden uitgevoerd en welke diensten betrokken zijn.
  • Via meetontwerpen krijg je inzicht in de manier waarop er doorheen de verschillende projecten wordt geteld (per fractie, globaal of een combinatie van beide), wat er wordt geteld: zwerfvuil, sluikstort of beide. Hoe vaak een bepaalde fractie (zwerfvuil of sluikstort) wordt geteld binnen het meetontwerp over alle projecten heen.
  • Tenslotte komen de resultaten aan bod. Daar wordt de beoordeling, de meest genomen maatregelen en het resultaat van je projecten opgesomd.

globale rapportage

Projectvergelijker

Sinds kort is het ook mogelijk projecten naast elkaar te plaatsen zodat je die makkelijk kan vergelijken. Je kan verschillende projecten selecteren of hetzelfde project met telkens een andere periode om de gewenste data te visualiseren. Zo kan je het meetontwerp, de metingen, de toegepaste maatregelen en de resultaten van de gekozen projecten snel in kaart brengen.

projectvergelijker

Ook aan de slag met de monitoringsmodule?

Maak je nog geen gebruik van de monitoringsmodule of wil je er graag meer over weten, bekijk het demofilmpje of schrijf je in voor de digitale infosessie van 16/5.