Over Mooimakers en Vlaanderen Mooi

Vlaanderen Mooi is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare reinheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg). 

Vlaanderen Mooi geeft uitvoering aan haar beleid onder de naam Mooimakers
Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken. Daarnaast organiseert Mooimakers elk jaar een grote sensibiliseringscampagne om iederen te motiveren geen zwerfvuil en sluikstort te veroorzaken. Dit jaar roept de campagne op om te doen alsof je thuis bent en geen afval op de grond te gooien. We waren aanwezig op verschillende locaties in heel Vlaanderen en heebn heel wat verschillende kanalen ingezet. Ontdek onze campagne hier!

Waarmee kunnen de medewerkers van Vlaanderen Mooi je helpen?

De medewerkers van Vlaanderen Mooi kunnen je helpen om het zwerfvuil aan te pakken, sluikstort de wereld uit te helpen en meer algemeen om de openbare netheid van je gemeente te vrijwaren of herstellen. Je kan bij hen terecht voor informatie, begeleiding en financiële of materiële ondersteuning. Alles eigenlijk om het zwerfvuil- en sluikstortbeleid van je gemeente of stad te optimaliseren.

5 Pijlers zwerfvuilbeleid

Het zwerfvuilbeleid is gebaseerd op 5 pijlers. Om de zwerfvuilproblematiek aan te pakken is een samenspel vereist van deze pijlers. Bekijk de 5 pijlers hier.

  Onze resultaten

  Facebook like

  Meer dan 21.200 volgers op Facebook

  Onze Facebookgroep wordt alsmaar groter, intussen verzamelden we al meer dan 21.200 likes! Ga naar de Facebookpagina van Mooimakers en blijf op de hoogte van al onze acties, nieuwtjes en interessante tips.

  Positieve evolutie in netheidsindex

  De netheidsindex, de jaarlijkse meting die de netheid van het publieke domein in kaart brengt, evolueerde positief in 2016 voor de stopplaatsen van het openbaar vervoer. Ook de vooruitgang van de autosnelwegparkings vorig jaar werd bevestigd.

  Maak kennis met het team

  Els
  Els
  Gommeren
  Coördinator
  Els neemt de dagelijkse leiding op zich en onderhoudt contacten met koepelverenigingen en federaties rond zwerfvuil- en sluikstortbeleid.
  Nicole
  Nicole
  Aarts
  Administratieve ondersteuning
  Nicole is de administratieve duizendpoot en aanspreekpunt voor al jouw vragen. Bij haar komt je mail terecht.
  info@mooimakers.be
  Kelly
  Kelly
  Baetens
  Communicatie & bedrijven
  Kelly neemt de digitale communicatiestrategie op zich en zet projecten op rond zwerfvuilpreventie bij bedrijven en organisaties.
  Ward
  Ward
  Mertens
  Informatie & Communicatie
  Ward is verantwoordelijk voor de algemene communicatiestrategie en werkt de communicatiecampagnes en -acties uit.
  Sara
  Sara
  Coessens
  Coach
  Gemeenten die begeleiding zoeken voor hun sluikstort- en zwerfvuilbeleid, kunnen rekenen op de deskundige hulp en coaching van Sara.
  Ivo
  Ivo
  De Raeymaeker
  Coach
  Ivo coacht gemeenten die hun zwerfvuil- en sluikstortbeleid willen optimaliseren.
  Eva
  Eva
  Gijsegom
  Coach
  Eva werkt vooral rond monitoring en handhaving van zwerfvuil en sluikstort. Zij neemt de organisatie van de Handhavingsweek op zich.
  Nils
  Nils
  Schnitzler
  Coach
  Nils werkt samen met de Vlaamse partners een optimaal zwerfvuil- en sluikstortbeleid uit. Hij is hun eerste aanspreekpunt bij vragen.
  Rik
  Rik
  Seniow
  Coach
  Als gemeenten begeleiding van een coach nodig hebben voor hun sluikstort- en zwerfvuilbeleid, dan snelt Rik te hulp.
  Berten
  Berten
  Vermeulen
  Coach
  Berten is in de eerste plaats coach en begeleider voor gemeenten die hulp zoeken voor hun zwerfvuil- en sluikstortbeleid.
  Toon alle teamleden

  Laatste nieuws