Zomercampagne 2018

Net zoals elk jaar, loopt er ook deze zomer weer een brede campagne om élke Vlaming op te roepen het verschil te maken. 

Het idee van de campagne is het volgende: we gaan openbare plaatsen emotioneel laden door voorbijgangers te tonen welke mensen zich verbonden voelen met de betreffende plek en waarom. Dat kan via unieke gebeurtenissen of dagelijkse routines, kleine verhalen die de vele ietwat anonieme plekken in een stad of gemeente persoonlijker maken. We gaan ook dit jaar weer van start in juni en zullen de hele zomer op verschillende manieren en doorheen heel Vlaanderen aanwezig zijn. 

Met deze zomercampagne willen we benadrukken dat elke plek in de stad het verdient om zwerfvuilvrij te zijn. Natuurlijk zijn de iconische plekken belangrijk als uithangbord van de stad, maar niet alleen het stadhuis of het centrale plein verdient het om mooi en proper te zijn. Elke plek heeft wel voor minstens één inwoner een speciale betekenis. Denk daar eens aan voor je er afval achterlaat, dat is de boodschap die we met deze campagne willen meegeven. Je zou zelf ook niet willen dat iemand jouw favoriete plekje bezoedelt.

Wil je je voorbijgangers stimuleren om hun afval niet op de grond te gooien? Bestel een raamposter en hang hem op! Je kan dit gratis bestellen in onze webwinkel.
 
Op zoek naar meer detail over onze campagne? Je kan hier een presentatie downloaden of lees ons persbericht.