Doe ook mee aan Operatie Proper

Operatie Proper

Iedereen houdt van een propere gemeente. Want een propere gemeente is een mooie gemeente. 

Daarom is er Operatie Proper. Voor scholen, verenigingen en groepen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor propere eigen terreinen en een mooiere buurt. 

Operatie Proper

KOM IN ACTIE EN ontvang EEN BELONING

Ons doel is om geëngageerde scholen, groepen en vrijwilligers een duwtje in de rug te geven om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Hoe? Door te helpen bij het opstellen van een actieplan, maar ook door ondersteuning te bieden (opruimmateriaal, educatieve pakketten,…) én hen te bedanken voor de volgehouden inspanningen. 
 

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

  • De deelname van de gemeente of intercommunale aan dit project is de eerste noodzakelijke voorwaarde. Zij zullen namelijk de opvolging verzorgen van Operatie Proper. 
  • Doet jouw gemeente mee en wil je als school of vereniging deelnemen? Dan doorloop je de Mooimakers-scan (dit is een eenvoudige vragenlijst) om een zicht te krijgen op wat jullie al doen in de strijd tegen zwerfvuil.  Op basis van je antwoorden ontvang je jouw Mooimakers-score.
  • Vervolgens krijg je concrete actiepunten voorgesteld.
  • Heb je voldoende actiepunten verzameld voor je actieplan, dan kan je dit indienen en maak je op het einde van je engagement kans op een mooie beloning!

Bekijk hier de korte instructievideo en ontdek hoe eenvoudig het is!

Want jullie engagement: dat maakt het verschil. Daarom dat we jullie graag bedanken voor jullie inspanningen. Zo eindigen jullie niet alleen met een mooie school, club of vereniging, maar ook met een cheque. Want een mooi engagement verdient een mooie beloning

Doet jouw school al mee met Operatie Proper? Bekijk in deze video's 4 tips hoe andere scholen al aan de slag zijn gegaan! 

Inschrijven

Zorg eerst en vooral dat je als school of vereniging bent aangemeld met je account. Kies hieronder je postcode en ontdek meteen of jouw gemeente of intercommunale al deelneemt aan Operatie Proper. Veel succes!
 

Let op, Operatie Proper is afgelopen. Je kan wel nog vrijblijvend meedoen.