DOE MET JE STAD OF GEMEENTE MEE AAN OPERATIE PROPER

Operatie Proper

Iedereen houdt van een propere gemeente. Want een propere gemeente is een mooie gemeente. 

Daarom is er Operatie Proper. Voor scholen, verenigingen en groepen die gemotiveerd zijn om de handen uit de mouwen te steken voor propere eigen terreinen en een mooiere buurt. 

Wat is het?

Operatie proper is een beloningssysteem voor scholen, groepen en verenigingen. Ons doel is om hen een duwtje in de rug te geven om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Hoe? Door te helpen bij het opstellen van een actieplan, maar ook door ondersteuning te bieden (opruimmateriaal, educatieve pakketten,…) én hen te bedanken voor de volgehouden inspanningen.

  • De voetbalclub die zijn jongste leden wil engageren tegen zwerfvuil.
  • De lagere of middelbare school die worstelt met zwerfvuil en het nu goed wil aanpakken.
  • Of het straatcomité dat al jaren de straat proper houdt, maar meer wil doen.

--> Operatie Proper is er voor al deze enthousiastelingen.

DOE MEE MET JE GEMEENTE of als afvalintercommunale!

De deelname van gemeente of afvalintercommunale aan dit project is onontbeerlijk en de eerste stap in het proces. Jullie staan dicht bij de verenigingen en scholen in jullie gemeente(n) en kunnen hen dus ook het makkelijkste begeleiden én belonen. Hieronder vinden jullie meer informatie terug over wat jullie rol dan precies inhoudt, we hebben dit zo beperkt mogelijk gehouden. Wil je met je gemeente of stad ook deelnemen aan operatie proper? Laat het ons weten via info@mooimakers.be, en we voegen jullie postcode(s) toe aan de deelnemerslijst. 

Meer informatie

Financiële tussenkomst

Mooimakers biedt financiële ondersteuning aan lokale besturen die aan Operatie Proper deelnemen. Er is zowel een tussenkomst in de bedanking van structurele zwerfvuilvrijwilligers mogelijk als de terugbetaling van de beloning die aan de deelnemende scholen of verenigingen werd uitgekeerd.
Hieronder kan je doorklikken naar de formulieren om deze financiële tussenkomst aan te vragen.

Ga verder