Opruimgebied

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje

Details
Aangemaakt op
27 september 2019
Locatie Heist-op-den-Berg
Grootte 0 voetbalvelden
Beschrijving
Samen met de leerlingen werken aan Operatie Proper.

Updates & foto's

Laatst aangepast op 29.01.2020
22.03.2021 - 22u23
Ook deze maand werd er op onze school weer een maandpuntje voorop gesteld van 'Operatie Proper'. Alle leerlingen zorgen mee voor een propere speelplaats. De leerlingen van het eerste leerjaar krijgen de belangrijke taak te controleren of dit goed lukt.

Daarnaast worden de nieuwe regels voor PMD ook met de leerlingen besproken. Een veelgemaakte fout bleek de drankzakjes met gemixte materialen (bv.: laag plastic folie en een laag aluminiumfolie). Nu weten we wel beter...
21.03.2021 - 22u10
In het derde leerjaar leren de kinderen ook dit jaar heel wat bij over water. Ze zochten veel informatie op over de plasticsoep in de oceanen. De gevolgen voor de dieren en de mensen van deze vervuiling zijn heel choquerend. Er kwamen spontaan allerlei tips aan bod om minder plastic te gebruiken en de stranden en zeeën minder te vervuilen.
24.02.2021 - 00u39
Vorige maand moedigden we onze leerlingen nog eens aan om 'herbruikbare drinkflessen' te gebruiken. We merkten dat er wat drinkflessen kapot waren en er dan toch plastic wegwerpflesjes meegebracht werden. Onze aanmoediging wierp zijn vruchten af, want na de vakantie kwamen heel wat kinderen op school met een nieuwe herbruikbare drinkfles! Top!