Opruimgebied

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje

Details
Aangemaakt op
27 september 2019
Locatie Heist-op-den-Berg
Grootte 0 voetbalvelden
Beschrijving
Samen met de leerlingen werken aan Operatie Proper.

Updates & foto's

Laatst aangepast op 29.01.2020
22.03.2021 - 22u23
Ook deze maand werd er op onze school weer een maandpuntje voorop gesteld van 'Operatie Proper'. Alle leerlingen zorgen mee voor een propere speelplaats. De leerlingen van het eerste leerjaar krijgen de belangrijke taak te controleren of dit goed lukt.

Daarnaast worden de nieuwe regels voor PMD ook met de leerlingen besproken. Een veelgemaakte fout bleek de drankzakjes met gemixte materialen (bv.: laag plastic folie en een laag aluminiumfolie). Nu weten we wel beter...
21.03.2021 - 22u10
In het derde leerjaar leren de kinderen ook dit jaar heel wat bij over water. Ze zochten veel informatie op over de plasticsoep in de oceanen. De gevolgen voor de dieren en de mensen van deze vervuiling zijn heel choquerend. Er kwamen spontaan allerlei tips aan bod om minder plastic te gebruiken en de stranden en zeeën minder te vervuilen.
24.02.2021 - 00u39
Vorige maand moedigden we onze leerlingen nog eens aan om 'herbruikbare drinkflessen' te gebruiken. We merkten dat er wat drinkflessen kapot waren en er dan toch plastic wegwerpflesjes meegebracht werden. Onze aanmoediging wierp zijn vruchten af, want na de vakantie kwamen heel wat kinderen op school met een nieuwe herbruikbare drinkfles! Top!
27.11.2020 - 14u46
Even geleden passeerde op onze tweede vestiging 't Goortje de tractor met kar om de blaadjes op te zuigen. Zo was alles weer netjes en het was het ideale moment om hier wat uitleg over te geven. De kinderen waren onder de indruk van de grote blaadjes-opzuig-kar!
27.11.2020 - 13u58
De Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter ging niet zomaar voorbij op onze school. Onze kleinste kleutertjes trokken een heel speciale kar, namelijk de kar van de vuilnisophalers en containerparkwachters. De vuilbak werd versierd en aan de straatkant gezet. Een grote dankjewel van onze kleine kapoenen!
19.11.2020 - 11u18
Vandaag gingen de kinderen van het derde leerjaar weer aan de slag om de speelplaats netjes te houden. Nu de leerlingen hun fruit en koeken meebrengen in doosjes, merken we dat er veel minder papiertjes op de speelplaats liggen. Toch vonden de kinderen nog enkele papiertjes. Ze verzamelden deze en gooiden ze in de juiste vuilbak. Daarnaast vonden we ook nog een plastic flesje water. Tijd om iedereen eraan er nog eens aan te herinneren om hervulbare flesjes mee te brengen.
12.03.2020 - 15u34
We zorgen voor verschillende vuilnisbakken zodat we ons afval correct kunnen sorteren. Op elke vuilnisbak kleeft een overzichtelijke sticker met daarop verschillende afbeeldingen van wat er wel en niet in die vuilnisbak mag. Zo kunnen de kinderen zelf goed zien en nakijken of ze op de juiste manier sorteren. De achtergrondkleur bij de voorwerpen die wel in de vuilnisbak mogen, komt steeds overeen met de kleur van de vuilnisbak. Zo wordt er voor papier en karton geel gebruikt, voor restafval grijs, voor PMD blauw en voor GFT de kleur groen. Wat er niet in mag, staat telkens in het rode vak.
29.02.2020 - 18u32
Op onze website voegden we een snelkoppeling toe. Door op het logo van mooimakers.be te klikken, vinden de mensen snel hun weg naar deze pagina. Zo komen ze heel gemakkelijk bij onze ondernomen acties terecht.
29.01.2020 - 08u59
In het derde leerjaar leren de kinderen heel wat bij over water. Ze maakten hun eigen waterzuiveringsstation en zochten veel informatie op over de plasticsoep in de oceanen. De gevolgen voor de dieren en de mensen van deze vervuiling vonden ze heel choquerend. Ze waren enorm geschrokken over de vervuiling van de stranden en zeeën en bedachten allerlei tips om minder plastic te gebruiken en de stranden en zeeën minder te vervuilen.
18.12.2019 - 11u07
Net zoals de voorbije jaren zijn de kinderen van het derde leerjaar verantwoordelijk voor de orde op de speelplaats. Ze ruimen het speelgoed op dat blijft liggen na de speeltijd, alsook papiertjes en ander afval dat nog op de grond ligt.
13.12.2019 - 13u43
Onze leerlingen brengen hun boterhammen mee in brooddozen en maken gebruik van hervulbare drinkbussen. Minder plastic en aluminiumfolie dus om de strijd tegen zwerfvuil aan te gaan.
18.10.2019 - 13u22
De vuilkar kwam langs in de kleuterschool. Zo maakten de kinderen kennis met de manier waarop het vuilnis opgehaald wordt. Ze mochten zelf ook op het opstapje staan en zelfs even in de cabine van de vuilkar zitten.
03.10.2019 - 13u27
Enkele foto's van de kleutervoorstelling 'VIESVUILLAND'. De prinses nam ons mee in haar sprookjesverhaal om spelenderwijs en vanuit onze eigen leefwereld kennis te maken met afvalpreventie. We leerden het moeilijke woord recycleren kennen én we mochten zelf afval sorteren. Wat was de prinses dan ook blij dat ze terug in een 'schoon land' kon wonen!