Informatie over de nieuwsbrieven

Mooimakers communiceert en informeert 

Wil je graag op de hoogte blijven van de projecten, onderzoeken of kennisartikels over zwerfvuil en sluikstort? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrieven van Mooimakers. Hieronder een overzicht van de bestaande nieuwsbrieven en hun periodiciteit. 

1. De algemene nieuwsbrief voor particulieren 

De laatste week van elke maand verschijnt de algemene nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief bevat tips en tricks hoe je zwerfvuil kan vermijden, wat er allemaal onder de categorie sluikstort valt, … en via deze weg informeren we de burger ook over lopende campagnes en projecten die Mooimakers onderneemt. 

Voor wie: Deze nieuwsbrief is voor particulieren die geïnteresseerd zijn in de zwerfvuil- en sluikstortproblematiek.

2. De nieuwsbrief voor lokale besturen (en Vlaamse partners) 

Elke eerste en derde week van de maand verschijnt de nieuwsbrief voor lokale en bovenlokale besturen. Deze nieuwsbrief bevat informatie hoe je zwerfvuil en sluikstort volgens het zespijlerbeleid aanpakt, geeft mee wanneer je zelf projecten kan indienen, informeert over praktijkervaringen en onderzoeksresultaten en geeft de opleidingskalender mee. 

Voor wie: Deze nieuwsbrief is gericht naar het personeel van lokale en bovenlokale besturen die rond de problematiek van zwerfvuil en sluikstort werken. 

3. De nieuwsbrief over handhaving 

De tweede week van de maand verschijnt de themanieuwsbrief handhaving. Deze nieuwsbrief gaat uitsluitend over handhaving. Het wettelijk kader, de week van de handhaving en praktijkvoorbeelden maken onderwerp uit van deze nieuwsbrief. 

Voor wie: Deze nieuwsbrief is gericht naar personeel van lokale en bovenlokale besturen die de handhaving op zwerfvuil en sluikstort tot hun werkdomein hebben. Dat kan gaan van politie, stadswachters, GAS-ambtenaars, … 

4. De nieuwsbrief voor scholen en verenigingen 

De nieuwsbrief voor scholen en verenigingen verschijnt zeven keer per jaar. Deze nieuwsbrief bevat leuke praktijkvoorbeelden, educatief materiaal en informatie over het beloningssysteem Operatie Proper. 

Voor wie: Deze nieuwsbrief is in de eerste plaats gericht naar scholen en verenigingen. Lokale besturen kunnen zich ook inschrijven, willen ze op de hoogte blijven van onze educatieve projecten.

 

Wens je nieuwsbrieven te ontvangen?

Laat via info@mooimakers weten welke nieuwsbrief je graag ontvangt en wij doen het nodige.