Wie is Mooimakers?

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg).

  Wat doet Mooimakers?

  Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken. We geven uitvoering aan het beleid rond zwerfvuil en sluikstorten.
  Dit beleid is gestoeld op 5 pijlers waarvan we ondertussen weten dat een samenspel van deze pijlers het beste resultaat geeft.  Het gaat om: 

  1. infrastructuur
  2. omgeving
  3. participatie
  4. sensibilisering en communicatie
  5. handhaving

  Meer informatie over deze pijlers vind je hier.

  Meer info kan over voorbije en toekomstige acties kan u vinden in onze nieuwsbrieven. Deze vindt u hier terug.

  Vacatures

  Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures. Hou onze website in het oog om steeds op de hoogte te blijven van nieuwe opportuniteiten!
  Ben jij ook een Mooimaker en wil je samen met ons de strijd tegen zwerfvuil aangaan? Dan zijn onderstaande jobs misschien iets voor jou!
  De sollicitaties worden georganiseerd door één van de partners in het samenwerkingsverband; hetzij OVAM, Fost Plus of VVSG. 

  Maak kennis met het team

  De medewerkers van Vlaanderen Mooi kunnen je helpen om het zwerfvuil aan te pakken, sluikstort de wereld uit te helpen en meer algemeen om de openbare netheid van je gemeente te vrijwaren of herstellen. Je kan bij hen terecht voor informatie, begeleiding en financiële of materiële ondersteuning. Alles eigenlijk om het zwerfvuil- en sluikstortbeleid van je gemeente of stad te optimaliseren.

   

   

  Els
  Els
  Gommeren
  Coördinator
  Els neemt de dagelijkse leiding op zich en onderhoudt contacten met koepelverenigingen en federaties rond zwerfvuil- en sluikstortbeleid.
  Nicole
  Nicole
  Aarts
  Administratieve ondersteuning
  Nicole is de administratieve duizendpoot en aanspreekpunt voor al jouw vragen. Bij haar komt je mail terecht.
  info@mooimakers.be
  Kelly
  Kelly
  Baetens
  Communicatie & bedrijven
  Kelly neemt de digitale communicatiestrategie op zich en zet projecten op rond zwerfvuilpreventie bij bedrijven en organisaties.
  Sara
  Sara
  Coessens
  Coach
  Gemeenten die begeleiding zoeken voor hun sluikstort- en zwerfvuilbeleid, kunnen rekenen op de deskundige hulp en coaching van Sara.
  Ivo
  Ivo
  De Raeymaeker
  Coach
  Ivo coacht gemeenten die hun zwerfvuil- en sluikstortbeleid willen optimaliseren.
  Rik
  Rik
  Seniow
  Coach
  Als gemeenten begeleiding van een coach nodig hebben voor hun sluikstort- en zwerfvuilbeleid, dan snelt Rik te hulp.
  Berten
  Berten
  Vermeulen
  Coach
  Berten is in de eerste plaats coach en begeleider voor gemeenten die hulp zoeken voor hun zwerfvuil- en sluikstortbeleid.
  Toon alle teamleden

  Laatste nieuws