Coronavirus

Een propere omgeving is belangrijk maar je gezondheid is belangrijker. Lees hier de preventiemaatregelen tegen het Coronavirus bij opruimactiviteiten.

Ga ploggen, plandelen of plogelspotten

Weet je wat ploggen is? Dat is joggen en afval opruimen.

 

Maar wat als je niet graag jogt? Dan kan je ook plandelen, playakken of plogelspotten.
Want alles is goed als je er zwerfvuil mee opruimt.

 

 

Een propere omgeving is belangrijk maar je gezondheid is belangrijker. Klik hier voor enkele preventiemaatregelen tegen het Coronavirus.

Maak je eigen poster

Er deed zich een onbekende fout voor bij het genereren van de afbeelding, gelieve later opnieuw te proberen.
Personaliseer dit product

Maak je eigen Mooimakersposter en motiveer de anderen om de buurt mee proper te houden! 

Kies een bestand (JPG/PNG/GIF < 5MB)
Deel jouw poster
Deel op Facebook
Download de afbeelding om te delen of te printen en op te hangen.

Laat hier je e-mailadres achter om een download link via mail te ontvangen. Jouw e-mailadres wordt conform de privacy policy verwerkt.

Wie is Mooimakers en wat doen we?

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg). 

Meer informatie over de partnerorganisaties vind je op hun respectievelijke websites: www.fostplus.be - www.ovam.be - www.vvsg.be

Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken. We geven uitvoering aan het beleid rond zwerfvuil en sluikstorten.

We willen naar een maatschappij waar zwerfvuil en sluikstort onaanvaardbaar is en daarvoor werken we samen met iedereen die een bijdrage wil leveren om deze problematiek de wereld uit te helpen. We streven naar een duurzame mentaliteitswijziging en gedragsverandering. Door te werken aan een integraal beleid gaan we dan ook voor een maatschappij zonder zwerfvuil/sluikstort!