mijnmooiestraat

Mijn Mooie Straat

Hét gratis platform in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort voor alle steden, gemeenten en intercommunales. 

Deze pagina bevat een korte samenvatting van wat Mijn Mooie Straat te bieden heeft. Neem een kijkje op de Mijn Mooie Straat website voor een volledig overzicht van alle voordelen en functionaliteiten.

Mijn Mooie Straat is het alles-in-een platform van Mooimakers waar lokale besturen hun werking rond openbare netheid kunnen digitaliseren en verder professionaliseren. Het platform heeft sinds eind 2021 ook een app voor burgers en vrijwilligers overal in Vlaanderen.

De functionaliteiten

Mijn Mooie Straat is een volledig webbased platform en is daardoor beschikbaar op elke (moderne) smartphone, tablet en computer met internettoegang. Complexe installaties en tijdrovende updates per toestel zijn overbodig en gebeuren altijd volledig automatisch. Zo gebruik je altijd de laatste versie van het platform zonder daar zelf iets voor te moeten doen. 

Mijn Mooie Straat voor lokale besturen bestaat momenteel uit 4 modules:

  1. Centraal meldings- en registratieplatform voor sluikstort en zwerfvuil (Demo-video)
  2. Inventarisatie en opvolging van straatvuilnisbakken (Demo-video)
  3. Monitoringsmodule voor probleemlocaties met de mogelijkheid om een belevingsscan uit te voeren (Demo-video)
  4. Opvolging van de vrijwillige zwerfvuilopruimers in jouw werkingsgebied (Demo-video)

Deze modules zijn beschikbaar voor alle gebruikers, maar zijn ook apart of stapsgewijs inzetbaar naargelang de lokale noden. Meer lezen over de functionaliteiten kan je in de Kenniswijzer.

Mijn Mooie Straat app

Sinds eind 2021 is de Mijn Mooie Straat app voor burgers en zwerfvuilvrijwilligers beschikbaar in de app stores van Apple en Google. Burgers die vrijwillig zwerfvuil opruimen kunnen hun activiteiten registreren op de app, zodat jullie als lokaal bestuur overzicht krijgen over waar zij opruimen in jouw werkingsgebied. 
 
Dankzij de Mijn Mooie Straat-app kan je op een efficiënte manier samen met burgers de strijd aangaan tegen sluikstort, schade en vandalisme. Hoe meer burgers de app gebruiken, hoe beter jouw gemeente problemen in kaart kan brengen en voortgang kan tracken.

> meer info over de app

Meldingen door de burger

Het is mogelijk burgers rechtstreeks meldingen te laten maken van sluikstort en zwerfvuil zodat deze in Mijn Mooie Straat terecht komen en verder kunnen opgevolgd worden. Dit kan via een webformulier of door meldingen via de Mijn Mooie Straat app toe te laten in jouw werkingsgebied. Neem contact met ons op via hallo@mijnmooiestraat.be om deze opties voor jouw lokaal bestuur te bespreken en/of te onderzoeken. 

Mijn Mooie Straat in jouw stad of gemeente?

Neem een kijkje op de Mijn Mooie Straat website voor meer info over het platform en vraag een vrijblijvende demo aan om Mijn Mooie Straat ook in jouw stad of gemeente te gebruiken. Of neem contact met ons op via hallo@mijnmooiestraat.be bij vragen over het platform. 

Meer info