MMS

Mijn Mooie Straat

Het alles-in-één platform voor lokale besturen in de strijd tegen zwerfvuil & sluikstort

Meldings- en registratiesysteem

Met deze tool wil Mooimakers alle steden, gemeenten, intercommunales en andere betrokken partijen een digitale tool aanbieden om de strijd tegen sluikstort en zwerfvuil verder te professionaliseren. 

De tool werd ontwikkeld in samenwerking met enkele lokale besturen, om zeker te zijn dat alle functionaliteiten voldoen aan hun specifieke behoeften. Mijn Mooie Straat is volledig gratis voor alle partijen die in aanmerking komen om het platform te gebruiken.

 

 

Demo aanvragen?

Vraag een vrijblijvende demo door een Mijn Mooie Straat-expert en ontdek in detail wat Mijn Mooie Straat kan betekenen voor jouw lokaal bestuur.

De functionaliteiten

In tegenstelling tot vele klassieke softwarepakketten is mijn Mooie Straat een volledig webbased platform. Het is beschikbaar op elke (moderne) smartphone, tablet en computer met internettoegang. Complexe installaties en tijdrovende updates per toestel zijn overbodig en gebeuren altijd volledig automatisch. Zo gebruik je altijd de laatste versie van het platform zonder daar zelf iets voor te moeten doen. 

Mijn Mooie Straat bestaat momenteel uit 2 modules:

 1. Centraal meldings- en registratieplatform voor sluikstort en zwerfvuil
 2. Inventarisatie en opvolging van straatvuilnisbakken

Beide modules zijn beschikbaar voor alle gebruikers, maar zijn apart of stapsgewijs inzetbaar naargelang de lokale noden.

 

Meldpunt voor de burger

In het najaar van 2020 werd een functionaliteit toegevoegd die burgers toelaat sluikstort te melden, dat automatisch in Mijn Mooie Straat terechtkomt. Zo automatiseren we weer een stapje in het hele proces en bieden we een oplossing voor meldingen die via diverse kanalen binnenkomen en dan manueel moeten ingegeven worden in het systeem. Intercommunale IDM maakte als eerste gebruik van dit burgermeldpunt en deelt haar ervaring in deze reportage van TV Oost. Bekijk het verslag hier.

Ook in vrijwilligerswerk is het burgermeldpunt een meerwaarde. Vrijwilligers kunnen namelijk snel en efficiënt aanduiden waar ze de zakken met het opgehaalde zwerfvuil hebben achtergelaten. RTV maakte er een reportage over bij een van onze trouwe gebruikers. Bekijk het verslag hier.

De voordelen van Mijn Mooie Straat op een rij

 • Gecentraliseerde registratie

  Eén centrale plaats voor het registreren, opvolgen en verwerken van alle incidenten rond zwerfvuil, sluikstort en vandalisme.

 • Eenvoudige werkplanning

  Elke medewerker krijgt een eigen account (zonder meerkost). Zo kunnen meldingen altijd rechtstreeks toegewezen worden aan de verantwoordelijke.

 • Inventarisatie afvalpunten

  Inventarisatie van alle afvalpunten in het werkingsgebied en registratie van bijhorende vulgraden, sluikstortproblematiek enz. Ook mogelijk als aanvulling op bestaande GIS-toepassingen.

 • Meldpunt voor de burger

  Specifiek meldpunt waar burgers sluikstort kunnen signaleren. In te stellen voor elk lokaal bestuur afzonderlijk.

 • Automatische rapportage

  Duidelijke rapportage geeft inzicht in de situatie en maakt het optimaliseren van inspanningen mogelijk.

 • Samenwerking met derden

  Samenwerking met verwante diensten als politie, vrijwilligersorganisaties... kan volledig via het Mijn Mooie Straat-platform.

Onbeperkt aantal accounts per lokaal bestuur

Mijn Mooie Straat is beschikbaar voor alle diensten die actief zijn in het bestrijden van sluikstort/zwerfvuil binnen een specifiek werkingsgebied. Denk aan de technische dienst, de dienst planning, receptie, milieudienst… van de stad/gemeente, maar ook aan de intercommunale die lokaal instaat voor glasbolsites.

Een lokaal bestuur kan in Mijn Mooie Straat eenvoudig een melding toewijzen aan een intercommunale, die er dan meteen mee aan de slag kan. Zo verloopt het communicatieproces tussen de verschillende instanties een stuk sneller en efficiënter.

 

Maandelijkse updates

De ontwikkeling van de tool staat nooit stil. Maandelijkse updates maken Mijn Mooie Straat telkens weer wat completer. Daarbij staat de rechtstreekse feedback van de gebruikers centraal. Dit is dus echt een tool voor en door lokale besturen.

 

Ondersteuning

Vragen of opmerkingen bij het gebruik van het platform? Bij de opstart van Mijn Mooie Straat krijgt elke gebruiker een opleiding van een van onze projectmanagers. Die wordt meteen ook het rechtstreekse contact bij eventuele problemen.

 

Stad Turnhout over Mijn Mooie Straat

Patrick Diels is teamleider bij de dienst Groen & Reiniging van de Stad Turnhout en werkt al van bij onze start met het platform. Bekijk de video en ontdek hoe dit verloopt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen aan het platform en schrijf je in voor de Mijn Mooie Straat nieuwsbrief. Elk kwartaal sturen we een update met nieuwe features, verhalen van andere gebruikers, tips & tricks, ... 

Nieuwsbrief