Aan de slag

App 'Mijn Mooie Straat'

screenshot app

Je gevulde vuilniszakken tellen, je afgelegde kilometers bijhouden … Met de app ‘Mijn Mooie Straat’ kan je als zwerfvuilvrijwilliger je resultaten verzamelen. Of je nu elke week gaat opruimen of maar enkele keren per jaar, door je routes te registreren help je mee om de zwerfvuilproblematiek in kaart te brengen. Je kan de app eenvoudig installeren op je smartphone. Download de app via Google Play of App Store.

Wat kan je allemaal doen met de app ‘Mijn Mooie Straat’?

  1. Je route bijhouden tijdens een opruimactie. Op het einde van je opruimsessie kan je de gelopen route bekijken op een kaart en je totale aantal kilometers terugvinden.  

  2. De propere routes raadplegen. Op de kaart kan je ook zien welke straten recent opgeruimd werden door andere Mooimakers. Zo kan je jouw werk afstemmen op dat van andere vrijwilligers. 

  3. Je aantal gevulde vuilniszakken bijhouden. Op het einde van je route kan je het aantal gevulde vuilniszakken (voor restafval en/of PMD) ingeven. Zo kan je een totaaloverzicht bijhouden van je verschillende opruimacties.  

  4. Een melding maken van vb. sluikstort. Als jouw gemeente werkt met ‘Mijn Mooie Straat’, dan kan je via de app ook een melding maken van sluikstort. Die melding komt rechtstreeks terecht bij de bevoegde dienst die ermee aan de slag gaat.

  5. Laten weten waar je jouw gevulde vuilniszakken klaarzet. Als jouw gemeente werkt met ‘Mijn Mooie Straat’, kan je ook een melding maken van jouw gevulde vuilniszakken met zwerfvuil. Je laat dan aan de gemeente weten waar je jouw vuilniszakken klaarzet voor ophaling en zij doen de rest. 

screenshot account

Maak een account aan

screenshot melding maken in de app

Maak een melding

screenshot app

Registreer een opruimsessie

Zwerfvuilvrijwilligers Rita en Gerda testen de app uit: