Heb je een vraag? Misschien vind je het antwoord hier!

Veelgestelde vragen

Webwinkel

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Alle bestellingen die geplaatst worden via de webwinkel van Mooimakers worden geleverd door Bpost of DPD.
Je ontvangt geen track&trace code. Het kan voorkomen dat je niet thuis bent tijdens de levering. In dat geval komt de transporteur op een ander moment langs. Als je dan ook niet thuis bent, kan je het materiaal in een parcel shop ophalen.

Wat is de leveringstermijn van mijn bestelling?

De leveringstermijn is max. 3 à 4 weken en zolang de voorraad strekt.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?

Contacteer hiervoor onze collega's via het contactformulier.

Wat zijn de (verzend)kosten?

Alle producten in onze webwinkel zijn volledig gratis, er zijn ook geen verzendkosten.

Waarom kan ik niet bestellen als ik in Brussel of Wallonië woon?

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG.  We zijn werkzaam in het Vlaamse Gewest en daarom niet actief in andere regio's.

Actiekaart

Wat is een opruimactie?

Een opruimactie is een eenmalige actie op een specifieke datum. Je kan je opruimactie hier registreren. 

Wat is een opruimgebied?

Als je je wilt engageren voor een propere omgeving, kan je een stukje Vlaanderen als opruimgebied ‘claimen’ op onze actiekaart die jij regelmatig zal proper houden. 

Je kan ook simpelweg jouw eigen stoep proper houden! Hou je dat doet, vind je hier terug. 

Hoe registreer ik mijn opruimgebied?

Je opruimgebied kan je makkelijk registreren op deze pagina. Typ eerst (één van) de straatna(a)m(en) van je opruimgebied in. Baken zo jouw gebied op de kaart af door de verschillende hoekpunten toe te voegen. Vergeet niet om je gebied te 'sluiten' door begin- en eindpunt met elkaar te verbinden. 

Kan ik mijn opruimgebied aanpassen?

Als je een account en nadien een claim hebt aangemaakt op de website kan je je claim gedeeltelijk aanpassen. Meld je aan op de website en klik rechtsboven op jouw naam. Dan komt een menu tevoorschijn, waar ook 'Mijn opruimgebied' in staat. Onder 'Mijn opruimgebied' vind je alle opruimgebieden die je hebt aangemaakt. Selecteer het opruimgebied dat je wenst aan te passen. 

Kan ik meerdere opruimgebieden registreren?

Het is zeker mogelijk om meerdere opruimgebieden te registreren en die allemaal weer te geven op de actiekaart. Het is niet zo dat als je een nieuw opruimgebied registreert, dat de vorige registraties verdwijnen.

Kan ik zelf mijn e-mailadres wijzigen?

Jazeker. Meld je aan en klik rechtsboven op je naam. Selecteer 'Persoonlijke gegevens'. Voer je huidig wachtwoord in en pas je e-mailadres aan in het veld ‘e-mailadres’. 

Kan ik mijn opruimactie aanpassen?

Ja. Meld je aan op www.mooimakers.be en klik op jouw naam (rechtsboven) en nadien op ‘Mijn opruimacties’. Op deze pagina kan je jouw actie aanpassen en/of verwijderen.

Ik heb aangeduid dat andere gebruikers mij mogen contacteren i.v.m. mijn opruimgebied. Wat betekent dat concreet?

Jouw registreerde opruimgebied(en) of opruimactie(s) zijn voor iedereen beschikbaar. Als je hebt aangeduid dat anderen je hiervoor mogen contacteren, kunnen zij jou een mailtje sturen. 

Krijg ik een vergoeding als ik een opruimgebied registreer of opruimactie organiseer?

Neen. Het registreren van opruimgebieden en opruimacties op de actiekaart van Mooimakers staan los van eventuele gemeentelijke vergoedingen en initiatieven.

Ben ik via Mooimakers verzekerd?

Neen. Mooimakers staat niet in voor de verzekering van vrijwilligers. Meld je als vrijwilliger aan bij de gemeente zodat zij wel een verzekering voor jou kunnen voorzien tijdens je opruimactie.

Ik kan zelf geen zwerfvuilzakken bestellen, wat moet ik dan doen als ik ga opruimen?

Je gemeente kan gratis zakken bestellen in onze webwinkel. Misschien hebben ze er zelfs al in stock! Zij regelen bovendien de ophaling van het zwerfvuil. Contacteer je gemeente voor meer informatie.

Hoe vaak moet ik gaan opruimen? Wordt dit gecontroleerd?

Je beslist zelf hoe vaak, wanneer en met wie je gaat opruimen. Dit wordt niet gecontroleerd.

Hoe voeg ik foto’s toe aan mijn geregistreerde opruimgebied(en) of waar kan ik dit wijzigen?

Meld je aan op de website en klik rechtsboven op jouw naam. Dan komt een menu tevoorschijn, waar ook 'Mijn opruimgebied' in staat. Onder 'Mijn opruimgebied' vind je alle opruimgebieden die je hebt aangemaakt. Selecteer het opruimgebied waarvoor jij foto's wenst toe te voegen.

Geen antwoord op jouw vraag gevonden? Stuur dan een mailtje naar info@mooimakers.be of gebruik ons contactformulier.

Naar het formulier