Overzicht van de campagnes

Mooimakers tracht door verschillende jaarlijkse campagnes de Vlaamse burger te sensibiliseren rond zwerfvuil en sluikstorten. We willen naar een maatschappij waarin zwerfvuil/sluikstorten onaanvaardbaar is!
Hieronder vindt u een overzicht van de campagnes die we in 2018 hebben gevoerd.

Campagnes 2018

Lenteschoonmaak

Deze campagne liep de tweede helft van maart 2018. Het doel van de lenteschoonmaakcampagne is om de lokale initiatieven meer in de verf te zetten en deelname door burgers hieraan te stimuleren. Traditioneel werken we hiervoor met radiospots die oproepen om deel te nemen, in combinatie met ander communicatiemateriaal zoals affiches en social media. 

Klik hier voor meer info.

doelplaatsenCampagne

Elk jaar gebruiken we de borden langs de autosnelwegen en gewestwegen om de bestuurder op te roepen het afval niet uit de wagen te gooien. Dit gaat ook telkens gepaard met radio en activaties op heel wat autosnelwegparkings. In 2018 was het concept heel rechtlijnig: gooi niets uit je auto.

Klik hier voor meer info.

Zomercampagne

De zomer is traditioneel een belangrijke periode voor ons. We gebruiken deze maanden dan ook om intensief en heel breed een campagne te laten lopen (OOH, radio, social, activatie,...) 

Meer informatie hierover is hier terug te vinden!

Handhavingsweek

Ne een hele zomer sensibiliseren is het tijd om het over een andere boeg te gooien. Tijdens de Handhavingsweek combineren we een communicatiecampagne met actie en verhoogde aandacht voor zwerfvuil/sluikstorten op het terrein. Naast affiches en radio, is er ook nog een social luik dat dan wordt ingezet.

Lees hier meer over de Handhavingsweek 2018.