Vergoeding voor structurele vrijwilligers

Bij Mooimakers willen we ook de structurele zwerfvuilvrijwilligers ondersteunen en hen bedanken voor hun inspanningen. We hebben het hier over de zwerfvuilvrijwilligers die een stuk van het grondgebied hebben geclaimd en dit op regelmatige basis opruimen. Deze vrijwilligers zijn hiervoor aangesloten bij de vrijwilligerwerking van de gemeente of afvalintercommunale.

Daarom kan je hier als gemeente of intercommunale een vergoeding aanvragen voor de extra steun of bedanking die jullie voor deze vrijwilligers hebben voorzien, zoals bijvoorbeeld een ontbijt of receptie die jullie voor de vrijwilligers organiseerden, een uitstap of een geschenk.

In onderstaand formulier moet je aanduiden om hoeveel vrijwilligers het gaat en welke actie je precies ondernomen hebt om hen te ondersteunen of te bedanken voor hun inzet. Hou ook eventuele facturen of betaalbewijzen hiervan klaar zodat deze mee kunnen worden opgeladen. Na het indienen van het formulier ontvang je van Mooimakers een bestelbon met alle facturatiegegevens zodat jullie een factuur kunnen opstellen voor de gemaakte kosten.

De maximumvergoedingen zijn per gemeente de volgende:

  • < 30 vrijwilligers: maximum € 500
  • 31 - 80 vrijwilligers: € 1.000
  • > 80 vrijwilligers: € 1.500.

Er worden enkel vergoedingen uitgekeerd voor gemaakte kosten. Deze vergoeding kan 1x per jaar en per gemeente aangevraagd worden. De uiterste datum voor het aanvragen van de vergoeding is 28 februari van het jaar volgend op het jaar waarin de kosten werden gemaakt. Daarna kan je enkel de vergoeding aanvragen voor het lopende jaar. De afrekening gebeurt via een bestelbon die nadien wordt toegestuurd.

Het is aangeraden om de gemaakte kosten voor de vrijwilligers in 1x in te dienen (het invulformulier laat toe om meerdere kosten tegelijk in te dienen). Voor afvalintercommunales is het mogelijk om voor alle gemeenten in het werkingsgebied tegelijk in te dienen. Mooimakers bezorgt jullie dan een bestelbon voor het totale bedrag.

 

Checklist

Invulformulier

Invulformulier

Deze vergoeding kan jaarlijks worden aangevraagd en is enkel beschikbaar voor account-types 'Gemeente/stad', 'afvalintercommunale' of 'Vlaamse partner' via onderstaand formulier. Tip: kijk eerst even na of je bent ingelogd.

Ben je een school, vereniging of club? Dan kunnen jullie ook deelnemen aan Operatie Proper en kans maken op een beloning! Neem een kijkje op http://mooimakers.be/operatie-proper

Aanvraag terugbetaling vergoeding structurele vrijwilligers

Je moet aangemeld zijn om te kunnen inschrijven
Je bent niet ingelogd, hier inloggen of hier registeren. Types: "Gemeente / Stad", "Intercommunale gebruiker", "Vlaamse partner".