goede manieren

Gooi jij je afval op de grond? Dan gooi je ook je manieren weg.

Het is dus niet alleen slecht voor het milieu maar je gooit ook je imago te grabbel.

Video

In de campagne wordt er telkens een vervuiler gespot die op een tongue-in-cheek manier gewezen wordt op zijn fout gedrag en hoe die daarmee getuigt van geen goede manieren.

 

goede manieren koe
Filmpje 1
goede manier bushokje
Filmpje 2

raamposter geen afval hier

Maak je eigen raamposter

Wil je de hele buurt oproepen om geen afval achter te laten?

Maak dan een gepersonaliseerde poster. Even printen, aan je raam hangen en klaar!

Laat onderweg geen afval achter

Tips voor onderweg

Ben je op weg? Hou dan een plekje in gedachten voor je afval, zeker als je de natuur in trekt waar geen vuilnisbakken staan. Dat kan een plaats in je rugzak zijn, een zakje dat je speciaal hiervoor in je handtas hebt zitten of een grote boodschappentas als je een picknick met vrienden hebt gepland.

Tips om afval te vermijden

Al ooit bij stil gestaan dat je het afval dat je niet mee hebt ook niet kan achter laten? Zo kan je ervoor kiezen om een drinkfles te gebruiken waardoor je niet van je drankverpakking af moet geraken. En je belegd broodje bij de broodjeszaak kan je misschien ook wel zonder zakje dragen, toch?

Tips voor in de auto

De meeste auto’s hebben slechts een minivuilnisbakje aan boord. Zorg daarom dat je altijd een zakje bij de hand hebt om afval in te verzamelen. Je autodeur is geen goede plaats op afval bij te houden, want veel kans dat het gaat vliegen als je deze opent.

Neem je pauze op een snelwegparking, gooi daar dan je afval in de juiste vuilnisbak. Is de vuilnisbak vol, hou je afvalzakje bij tot de volgende stop of gewoon tot thuis. Plaats je afval nooit naast de vuilnisbak. Dat is een vorm van sluikstorten.