Nieuws & Inspiratie

Mooimaker Philip op audiëntie bij Koning Filip

Mr proper met koning Filip

Jarenlange inzet om straten proper te houden beloond met bezoekje aan paleis

Mooimaker Philip Ver Elst uit Oosterwijk (Westerlo) schudde gisteren de hand van Koning Filip. Dat heeft hij te danken aan zijn tomeloze inzet om Vlaanderen proper te houden. Door al zijn inspanningen, is hij als trouwe Mooimaker vandaag één van de acht gelukkigen die bij Koning Filip op audiëntie mag in het kader van het burgerinitiatief Be Heroes.

Philip is één van de in totaal 14.100 geregistreerde Mooimakers. In het Antwerpse Oosterwijk kent iedereen hem als Mr. Proper. Hij spant zich naast zijn job als verpleger in een woonzorgcentrum ook in om de buurt en bij uitbreiding heel Vlaanderen proper te houden door met zijn bolderkar op pad te gaan om zwerfvuil op te rapen. Daar mobiliseert hij ook anderen voor, onder meer inwoners van het woonzorgcentrum waarvoor hij werkt. In zijn eigen recyclagepark sorteert hij bovendien alle afval dat hij vindt en probeert hij er zoveel mogelijk een nieuw leven aan te schenken. Kortom, Philip is een Mooimaker in hart en nieren. Hij figureert dan ook geregeld in de communicatiecampagnes van Mooimakers en is een inspiratiebron voor velen.

Koninklijke ontvangst voor Mr. Proper

Vandaag wordt Philip Ver Elst dan ook meer dan terecht in de bloemetjes gezet voor alle inspanningen die hij de voorbije jaren leverde. Uit het burgerinitiatief Be Heroes dat de steun krijgt van Koning Filip en Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, werd hij als één van de acht genomineerden gekozen om op audiëntie te gaan in het paleis in Laken. Hij mag zijn verhaal gaan doen bij Koning Filip die hem daar ook voor zal lauweren.

Philip Ver Elst kijkt alvast uit naar de heuglijke dag. “Dit is een gigantische eer”, zegt Philip. “Ik had nooit verwacht dat ik ooit mijn verhaal aan de koning mocht doen, maar hopelijk kan ik op deze manier nog meer mensen betrekken, zodat ook zij hun steentje bijdragen om België samen proper te maken. Iedereen kan daarbij helpen, als je niets op de grond gooit, doe je in principe al jouw deel.”

Mooimakers is trots op Philip en hoopt dat hij een voorbeeld is voor velen. Naast zwerfvuil opruimen, zet Mooimakers verder in op infrastructuur, preventie, communicatie en sensibilisering om het probleem van zwerfvuil, samen met Philip en alle andere zwerfvuilvrijwilligers, te blijven aanpakken zodat Vlaanderen er proper bij blijft liggen. “Philip verdient deze erkenning en we zijn trots dat hij uitgroeide tot een uithangbord voor Mooimakers. Zijn inspanningen mogen best eens in de schijnwerpers geplaatst worden. Dat hij nu koninklijk ontvangen wordt, is een resultaat van zich jarenlang vrijwillig in te zetten voor een proper Vlaanderen”, besluit Els Gommeren, van Mooimakers.

Bekijk de korte reportage van het bezoek.