Nieuws & Inspiratie

PISO Tienen wint The Litter Challenge

PISO Tienen Boksbak

Via Mooimakers konden een aantal secundaire scholen dit schooljaar meedoen aan The Litter Challenge. Dit jaar werden 11 ideeën ingezonden voor de wedstrijd die aan het project gekoppeld is.

Het beste idee komt van de leerlingen van het 3de jaar uit de richting Elektromechanische technieken van het PISO in Tienen, met hun concept ‘Boksbak’. Proficiat!

Tijdens hun onderzoek naar de 'snoeproutes' rondom de school, merkten deze jongeren op dat er veel afval blijft rondslingeren op de speeltuin Heldenland in Tienen. "Er zijn te weinig vuilbakken en ze trekken onvoldoende de aandacht van jongeren die daar ook graag tijd doorbrengen." 

3EMT/SP2 to the rescue!  
De leerlingen bedachten een opvallende en interACTIEVE PMD-vuilbak waarbij je uitgedaagd wordt om een beetje te sporten of je eens goed af te reageren. Ideaal voor tieners dus. 

Door je (geraapte) afval in de bak te gooien, komt de boksbal te voorschijn en kan je door hard te meppen een zo hoog mogelijke score proberen te halen.

Hoewel het ontwerp van deze vuilbak duur zou zijn, appreciëren we dat de leerlingen een oplossing gezocht hebben in hun eigen leefwereld, kritisch hebben gekeken naar hun eigen ontwerp en een leuk prototype en filmpje maakten.

De leerlingen van PISO Tienen dienden nog andere leuke ideeën in en raapten heel wat zwerfvuil. 

De klimaatshow 'Environ-Mentalist' als prijs voor de hele derde graad hebben ze dan ook verdiend!