Nieuws & Inspiratie

Roeselaarse kajakvaarders houden kanaal proper

Roeselaarse kajakvaarders

Twee keer per jaar varen de Roeselaarse Kajakvaarders niet uit om te trainen, maar maar om zwerfvuil te verzamelen. Dat deden ze ook op 10 april tijdens World Water Day Paddle Cleanup. Op die dag ruimden een 30-tal kajakkers het kanaal Roeselare-Leie op.

Twee keer per jaar doen we met onze club, de Roeselaarse Kajakvaarders, een "Paddle Cleanup training". Dan gaan we met alle vaarders het zwerfvuil op en rond het kanaal te lijf. Het is leuk om te doen omdat je het samen met vrienden doet en ook bij onze jongste leden valt dit in de smaak omdat ze spelenderwijs, en gewapend met hun grijper, zoveel mogelijk afval verzamelen. Het valt wel op hoeveel zwerfvuil we telkens vinden, vooral in het voorjaar als er nog weinig begroeiing is. Jammer dat zoveel mensen nog afval wegsmijten waar het niet hoort! Ik kijk al uit naar onze volgende actie in september in kader van World Cleanup Day! - Hartwin Ghekiere

De club kreeg ook de hulp van vier Mooimakers te lande die in tussentijd de oevers hebben opgeruimd: Marc en Christine Lieve Bohy, Natasja Decuypere en Luc Lepoutre. Er werd in totaal 38 restafval zakken opgehaald en ook 1 PMD zak opgehaald.

Goed gepaddled iedereen!

Zin om ook eens zwerfvuil te rapen met de kajak? Ontdek waar je overal kan plajakken.