Communicatiekit - Mijn Mooie Straat-app

Maak de app bekend bij je burgers en vrijwilligers

voorbeeld screen

Fijn dat je in jouw gemeente of stad aan de slag gaat met het digitaal platform en de Mijn Mooie Straat-app. Om de app bekend te maken bij zwerfvuilvrijwilligers stellen we dit communicatiemateriaal ter beschikking. 

Communicatiemateriaal gericht aan vrijwilligers

Deze communicatiematerialen hebben als doel om zwerfvuilvrijwilligers te informeren over het gebruik van de app ’Mijn Mooie Straat’. Via dit communicatiemateriaal help je nieuwe en bestaande vrijwilligers op weg te zetten om de app te gebruiken. Met dit materiaal toon je vrijwilligers hoe ze opruimsessies kunnen registreren, opruimacties kunnen organiseren of kunnen aansluiten bij vrijwilligersgroepen.

Checklist:

  1. Digitale mailing: Sta je in contact met jouw vrijwilligers via mail? Dan kan je een informatieve mail opstellen met het tekst- en beeldmateriaal hieronder. Eventueel kan je ook de presentatie meesturen of een van de filmpjes delen.
  2. Infomoment: Organiseer je graag een infomoment over de applicatie. Dan kan je de uitgebreide presentatie gebruiken en eventueel één van de filmpjes.
  3. Sociale media: Sta je in contact met jouw vrijwilligers via een facebookgroep of whatsappgroep? Dan kan je één van de filmpjes gebruiken om de app onder de aandacht te houden. Neem ook zeker een kijkje op de facebookpagina of Instagrampagina van Mooimakers. Je kan berichten over de app ook rechtstreeks delen via jouw kanalen.