WCD

17 september 2022

World Cleanup day

Organiseer jij naar aanleiding van World Cleanup Day een opruimactie in de periode van 12/09 tot 18/09 Registreer ze dan zeker via onderstaand formulier. Wil je graag deelnemen aan een actie? Neem dan een kijkje op onze actiekaart.

Registreer je opruimactie hier!

Na de inschrijving krijg je een mail met een link waar je te allen tijde nog wijzigingen kan aanbrengen. Je zal net voor de actie nog een tweede mail krijgen waarin we je vragen om door te geven hoeveel afval je hebt verzameld. Zo kan alles bij het wereldwijde resultaat geteld worden.

Laat ook zeker je lokaal bestuur weten dat je een opruimactie organiseert. Op die manier behouden zij een goed zicht op het aantal acties in hun stad of gemeente en wordt vermeden dat er meerdere opruimacties op dezelfde plek zouden plaatsvinden. Ook wat de afspraken over het afval aanbieden betreft, neem je best tijdig contact op met hen. Je kan bij hen navraag doen wat er ter beschikking is van opruimmateriaal. Als jouw lokaal bestuur je niet kan verder helpen, kan je bij Mooimakers terecht via de webwinkel voor het ontlenen van opruimmateriaal of via info@mooimakers.be voor andere vragen.

Om deze actie duurzaam te kunnen organiseren, is het aangewezen om deelnemers zoveel mogelijk zelf voor handschoenen te laten zorgen. Ook grijpers zijn optioneel als het om eenmalige opruimers gaat. Vorm duo's of trio's en verdeel de taken: één persoon ruimt op met handschoenen of met een grijper, de andere persoon houdt de vuilniszak vast. Heb je nog vragen over het organiseren van een actie? Neem dan zeker een kijkje in het draaiboek voor opruimacties.

Je moet aangemeld zijn om een opruimactie te registreren
Gelieve in te loggen of te registreren.

Actiekaart

Klik op de iconen op de kaart voor meer info over de actie en contactgegevens van de organisator.