Nieuws & Inspiratie

Campagne rond zwerfvuil in tijden van corona

Corona

Uit contacten met lokale besturen en intercommunales, blijkt dat op verschillende locaties het sluikstorten toeneemt en er ook meer zwerfvuil achterblijft sinds de regering midden maart maatregelen nam om het coronavirus in te dijken. Zo stellen verschillende gemeenten en intercommunales een stijging vast van zwerfvuil of sluikstort. Niet alleen is er meer afval in wandelgebieden, of wordt er meer afval rond bijvoorbeeld glasbollen geplaatst. Er is ook een nieuw fenomeen dat zich manifesteert: gebruikte handschoenen en zakdoekjes worden, voornamelijk in de buurt van supermarkten en winkels, achteloos achtergelaten. Om dit een halt toe te roepen, hebben we vanuit Mooimakers een extra campagne gelanceerd. 

Met onze nieuwe campagne roepen we iedereen op om niets op straten of pleinen te gooien, geen velden of bossen te vervuilen, laat staan te sluikstorten. Door middel van ludieke krijttekeningen die verspreid worden via social media, in printmedia en op schermen, proberen we mensen aan te zetten om net even die kleine extra moeite te doen en afval weg te gooien waar het hoort. Tegelijk loopt er ook een radiospot en wordt er gesensibiliseerd op supermarktparkings via digitale affichage. 

Met deze initiatieven hopen we iedereen op te roepen om ook in tijden van corona verantwoord met de natuur en onze omgeving om te gaan. Op die manier blijft het buiten aangenaam voor iedereen.

Wil je onze campagne graag ondersteunen op social media? Dan kan je hier kan je de verschillende beelden downloaden. 

#staysafe