Nieuws & Inspiratie

Coachingtraject of project samen met Mooimakers

Coachingtraject

In 2023 kan je als lokaal bestuur terug rekenen op de ondersteuning van Mooimakers. Mooimakers opent enerzijds de oproepronde voor projecten zwerfvuil en sluikstort en anderzijds voor een coachingtraject. Vanaf 2 januari tot en met 28 februari 2023 kan je opnieuw online een aanvraag indienen voor een project of een coachingtraject. 

Wat is een coachingtraject? 

Een coachingtraject is een intensief traject rond zwerfvuil en sluikstorten onder begeleiding van een coach van Mooimakers. In een coachingtraject neem je enkele structurele maatregelen die zwerfvuil en sluikstorten beter beheersbaar maken. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen lokale actiepunten. Een coachingtraject duurt 3 jaar en wordt financieel ondersteund.  

In deze oproepronde worden maximaal 15 gemeentes en/of intercommunales geselecteerd.  

Meer info: Coachingtrajecten | Mooimakers.be 

Wat is een project zwerfvuil en sluikstort? 

Via een project zwerfvuil of sluikstort kan je enerzijds een vuilnisbakkenplan in samenwerking met Mooimakers uitvoeren of je kan een specifieke probleemlocatie of -fractie onder handen nemen. Een project zwerfvuil en sluikstort duurt 2 jaar en wordt financieel ondersteund. 

Meer info: Projecten zwerfvuil & sluikstorten | Mooimakers.be 

Twijfel? 

Twijfel je nog tussen de twee mogelijkheden of wil je toch nog wat meer informatie over de beide mogelijkheden? Graag meer informatie hoe je je aanvraag moet indienen en de voorwaarden waaraan je project moet voldoen? In januari organiseert Mooimakers twee digitale informatiesessies die duidelijk maken wat de beide trajecten inhouden, waar ze verschillen van elkaar en hoe de procedure verloopt als je een aanvraag indient. Met deze infosessies wil Mooimakers je helpen de juiste keuze te maken. 

Digitale infosessies: Coachingtraject of project samen met Mooimakers  

  • Donderdag 12 januari – van 14 tot 16 uur 

  • Dinsdag 17 januari – van 10 tot 12 uur 

Inschrijven voor deze digitale sessie kan je via info@mooimakers.be. Daags voor de sessie krijg je meer praktische informatie en de inbellink. 

Procedure 

Na de oproepronde behandelt Mooimakers de aanvragen en evalueert deze. Voor coachingtrajecten wordt er een intake-gesprek gepland tussen 1 februari en 15 maart. Feedback volgt ten laatste twee maanden na het intakegesprek. Projectaanvragen worden besproken en geëvalueerd door de werkgroep die maandelijks samenzit. Projecten en coachingtrajecten kunnen pas opgestart worden na goedkeuring door Mooimakers.  

Tweede oproepronde projecten zwerfvuil en sluikstort 

In de periode juni-september 2023 zal er een tweede oproepronde zijn voor projecten zwerfvuil en sluikstort. Hou in die periode zeker de nieuwsbrief in de gaten.