Nieuws & Inspiratie

Disney Channel onthult een technologisch recycle kunstwerk

Disney Channel onthulling

Disney Channel ging eind vorig jaar op zoek naar het ultieme opruimtoestel, ontworpen door kinderen. Mooimakers schaarde zich achter de oproep naar inzendingen voor het toestel. Na maanden vol spanning gewacht te hebben was het op 26 maart zo ver: de onthulling van het Technologisch Recycle Kunstwerk in Technopolis!

Disney Channel ambassadrice Yara De Smedt had samen met host Lisa Sloodts en de Belgische mede-ontwerpers – Célestine (11 jaar), Hélène (12 jaar), élisa (11 jaar), Elza (11 jaar), Juliette (12 jaar), en Alexis (7 jaar) de eer om het kunstwerk, dat tot leven werd gebracht door kunstenaar Lefki Mevissen, te onthullen. Ze telden samen met een zaal vol kinderen af en drukten op een grote rode knop zodat het doek viel!

Het gigantische technologisch recycle kunstwerk laat zien hoe de mede-ontwerpers uit Nederland en België dachten dat een ultiem opruimapparaat zou werken. Ze wilden vooral de toekomstige generatie kinderen inspireren om samen actief te zorgen voor een schonere aarde, eentje zonder zwerfvuil.

Samen met Mooimakers riep Disney Channel kinderen en hun ouders op om deel te nemen aan de Lenteschoonmaak.

Het toestel is t.e.m. 17 april te bewonderen in Technopolis te Mechelen.