Nieuws & Inspiratie

Een Wetenschapje over zwerfvuil en recyclage

Fost Plus

“Het Geluidshuis stelt voor…” Dat klinkt in menig kinderoor gekend, maar eveneens bij de volwassenen die meeluisteren naar de wonderlijke verhalen. Sinds vorig jaar heeft Het Geluidshuis ook een podcast, Wetenschapje genaamd, voor nieuwsgierige neuzen vanaf 8 jaar. In Wetenschapje gaan de makers op zoek naar het antwoord op één welbepaalde wetenschappelijke vraag. Voor die zoektocht rekenen ze op de expertise van een wetenschapper.

Mooimakers en Fost Plus hebben samen een bijdrage geleverd aan een aflevering van de podcast over zwerfvuil en recyclage. Katrien Menten van Fost Plus treedt op als expert rond de vraag: Kan je van papier opnieuw een boom maken?

Met deze Podcast breidt Mooimakers in samenwerking met haar partners op een speelse manier haar educatief aanbod in de strijd tegen zwerfvuil weer een beetje uit. Zo wil Mooimakers toewerken naar een toekomst waarin zwerfvuil geen plaats meer heeft. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Meer lezen over het educatief aanbod van Mooimakers kan je hier.

Benieuwd naar de podcast? Dan kan je die beluisteren op de website van Wetenschapje.