Nieuws & Inspiratie

Green Deal Anders verpakt - 30 juni: Matchmaking Event

preventie

Het project Green Deal Anders Verpakt legt de focus op preventie en hergebruik van verpakkingen. Verpakkingen zijn belangrijk. Toch zijn niet alle verpakkingen even noodzakelijk en kunnen producten ook anders worden verpakt. Omdat we duurzamer moeten omspringen met onze grondstoffen, verlegt de Green Deal Anders Verpakt de focus van inzameling en recyclage naar andere distributie- en consumptiemodellen. Ze denken daarbij expliciet aan preventie (weglaten van de verpakking, transport in bulk) en hergebruik van verpakkingen. Natuurlijk streven ze hierbij ook naar een verminderde milieu-impact.
 

Zo’n ketenverandering breng je niet alleen tot stand. Daarom nodigen de organisatoren naast alle onderzoekers aan de hogescholen ook alle ondernemers, steden en gemeenten en andere kennisinstellingen uit die hierop willen inzetten op een matchmaking event. Om netwerking te bevorderen. Om vanuit je eigen onderneming een steentje bij te dragen aan dit proces. Om het verschil te maken. Om samen noden te detecteren en ideeën over oplossingen af te toetsen. Om elkaar te inspireren over actuele en toekomstige projecten. Wie weet word je geprikkeld om deel te nemen aan de Green Deal Anders Verpakt?

Praktisch

Op woensdag 30 juni organiseren de Vlaamse Hogescholenraad - Blikopener, OVAM, VIL, Comeos, Fevia Vlaanderen en DETIC tussen 09:30u en 11:30u een online Matchmaking Event. Meer weten? Bekijk de info op de website van Green Deal Anders Verpakt.

 

Matchmaking event Green Deal

Green deal anders verpakt2