Nieuws & Inspiratie

Maak van je communicatie-materiaal geen zwerfvuil

communicatiemateriaal

Mooimakers ondersteunt lokale besturen op allerhande vlakken: het delen van expertise, een financiële of materiële ondersteuning, maar ook door het beschikbaar stellen van allerhande communicatiemateriaal. Om dit communicatiemateriaal op de best mogelijke manier in te zetten, geven we graag enkele tips en richtlijnen mee. Deze zijn ook terug te vinden bij de relevante producten in onze webwinkel.

Tips voor proper drukwerk

Kies voor het juiste materiaal

Denk vooraf na op welke plaats je jouw ontwerp wil inzetten. Sta stil bij deze dingen.

  • Kan je het ontwerp makkelijk ergens op bevestigen? Vb. een sticker op een vuilnisbak of afvalcontainer Vb. een doek aan een hek of gevel.
  • Zorg voor stevig en duurzaam materiaal, dat weerbestendig is.
  • Affiches buitenshuis raden we af, tenzij ze in een frame hangen. Zo houd je jouw drukwerk mooi in wisselende weersomstandigheden.

Waar let ik op bij druk?

drukvereisten

Maak van je communicatiemateriaal geen zwerfvuil

  • Vervang of herstel tijdig bermborden of picknickbordjes. Zo voorkom je dat kapotte exemplaren in de natuur terechtkomen. Na storm of andere extreme weersomstandigheden kijk je best alle drukwerk in openlucht na.
  • Kijk uit met gadgets bij sensibiliseringscampagnes. Ze kunnen zelf zwerfvuil worden. Kies je er toch voor? Deel ze dan enkel uit op vraag. Zo vermijd je dat ze op de grond terechtkomen of belanden op de afvalberg.
  • Zorg ervoor dat affiches of flyers niet gaan vliegen. Probeer ze zoveel mogelijk binnenshuis te verdelen (vb. gemeentehuis) en op te hangen (achter een venster, in een afficheframe).

Samen voor een propere omgeving!