Nieuws & Inspiratie

Tweefactor-authenticatie

2FA - bescherm je account

Wat is dat en hoe gebruik ik het?

Door het instellen van tweefactorauthenticatie voegt Mooimakers een extra beveiligingslaag toe aan haar website. Omdat je met jouw account toegang hebt tot privacygevoelige data op onze website, vragen we jou een tweefactorauthenticatie in te stellen. Hackers hebben dan niet meer genoeg aan alleen je gebruikersnaam en wachtwoord om toegang tot je account te krijgen. Er wordt een beveiligingsstap toegevoegd.

2FA - bescherm je account

Maak gebruik van een authenticator-app.

Tweefactorauthenticatie gebeurt via een authenticator-app. Een authenticator-app is een veilige en eenvoudige methode voor identiteitsverificatie die werkt met numerieke codes. Authenticator-apps kunnen voor verschillende apps, websites, enz. gebruikt worden. Voorbeelden van Authenticator-apps zijn: Microsoft Authenticator, Google Authenticator, Twilio …. Heb je nog geen Authenticator-app op je mobiele telefoon?  Download gratis Microsoft Authenticator.

Meer info en download

Concreet

De tweefactorauthenticatie op de website van Mooimakers is actief vanaf maandag 29 juli. Vanaf die datum zal je een tweefactorauthenticatie moeten doorlopen wanneer je inlogt op je account op www.mooimakers.be.

Er is de mogelijkheid om drie keer het aanmaken van de tweefactorauthenticatie over te slaan, mocht je nog geen authenticator-app hebben staan of gewoon even geen tijd hebben. Je kan dus nog altijd inloggen zonder de tweefactorauthenticatie. Na de derde keer ben je echter verplicht het te installeren om toegang tot je account te blijven krijgen.

Via de instructies via de pop-up screens loodsen we je door de procedure.

2FA - wachtwoord

2FA - instructiescherm

2FA - geslaagd

Na het instellen van de tweefactorauthenticatie wordt er een email uitgestuurd naar de gebruiker met volgende boodschap:

Beste [user:display-name],
Bedankt om de tweefactorauthenticatie in te stellen voor jouw account op www.mooimakers.be. Vanaf nu zal je telkens wanneer je inlogt, de code van jouw authenticator-app moeten invoeren.
Deze extra veiligheidstap zorgt ervoor dat enkel jij toegang hebt tot jouw account, en de informatie op je account goed beveiligd is.
Met vriendelijke groeten,
Team Mooimakers

Dit is een veiligheidsmaatregel zodat je als gebruiker er zeker van op de hoogte bent. Zodra de tweefactorauthenticatie is ingesteld, zal je de procedure via de authenticator-app elke keer moeten doorlopen, wil je inloggen op de Mooimakers-website. Voor een gewoon bezoek zonder in te loggen, geldt deze procedure niet.

2FA - ingeschakeld

Veel succes. Mocht je hier vragen over hebben, aarzel niet om ons te contacteren via  info@mooimakers.be.