Nieuws & Inspiratie

World Cleanup Day – Actie bedrijven Cargovil was een succes!

Cargovil

Morgen is het zover: World Cleanup Day. Wereldwijd wordt er in deze periode opgeroepen om zwerfvuil te ruimen. Bedrijven, burgers, overheden, iedereen doet mee. Qua participatie kan dat tellen!

Vzw Cargovil Plus droeg gisteren al haar steentje bij. Samen met de zwerfvuilvrijwilligers van gemeenten Grimbergen, Zemst en Vilvoorde en met de steun van Mooimakers organiseerde zij tijdens de middag een zwerfvuilopruimactie.
De betrokken werkgevers (o.a. Nnof/Transmoove, CNQ, VDAB, BC Vilvoorde, Komatsu, Renewi, Patrans, Deventer, Vanheck, Essers, Mikropakket, Michielsen Kranen, Toyota, Garage Bogemans, Indaver)  en werknemers kwamen tijdens de lunchpauze ‘uit hun kot’ om voor eigen deur, en ook wat verder in de straat zwerfvuil te ruimen. Met een mooie groep van 60 opruimers maakten zij de omgeving terug proper. Ze verzamelden maar liefst 600kg aan zwerfvuilzakken en kleine sluikstorten.

Bedrijvencoach Veerle Koeck van Mooimakers voorzag hen van opruimmateriaal zoals handschoenen, grijpers, fluo hesjes en rest- en PMD-vuilniszakken.

Bedrijven Cargovil zullen vaker uit hun kot komen

Een jaar geleden startte vzw Cargovil Plus in dialoog met de lokale overheden en de bedrijvencoach van Mooimakers het initiatief om het bedrijventerrein zwerfvuil- en sluikstortvrij te maken en te houden. Onder het motto “Niemand schuldig, iedereen verantwoordelijk” roepen zij iedereen op om zijn of haar steentje bij te dragen. World Cleanup Day is het startschot van een structureel proces. Samen met de lokale overheden en Mooimakers willen de bedrijven werk maken van een ‘proper Cargovil’. Op regelmatige tijdstippen zullen de werkgevers en werknemers van de bedrijven gemotiveerd worden om ‘uit hun kot’ te komen.

Ringtv was er ook bij. Klik hier om de reportage te bekijken.

Ook interesse om met je bedrijf rond zwerfvuil te werken, surf dan zeker naar onze bedrijvenpagina of stuur een mailtje naar info@mooimakers.be