De Quickscan

Neem een vliegende start met jouw zwerfvuilbeleid

 

Wil je in jouw gemeente of stad het zwerfvuilbeleid aanpakken? Weet je niet goed waar te beginnen? Mooimakers ondersteunt jou met de gratis Quickscan.

De Quickscan is een vragenlijst met een 45-tal stellingen rond openbare netheid. Die helpt jullie om een stand van zaken op te maken over waar de gemeente/stad staat met haar zwerfvuil- en sluikstortbeleid. Het resultaat en het bijhorend gesprek geven aan wat goed of minder goed loopt en hoe je knelpunten kan aanpakken.

Hoe verloopt de Quickscan?

  • Steden en gemeenten kunnen de Quickscan aanvragen via info@mooimakers.be
  • Een coach van Mooimakers neemt contact op om een datum af te spreken voor het afnemen van de Quickscan..
  • De gemeente brengt alle verantwoordelijken voor de openbare netheid samen op de afgesproken dag (schepen van milieu, omgevingsambtenaar, verantwoordelijke en eventueel ook medewerkers van de reinigingsdienst/technische dienst, verantwoordelijken/medewerkers voor handhaving …). Voorzie 2 tot 3 uur voor dit overleg.
  • Mooimakers komt ter plaatse voor het afnemen van de Quickscan. De resultaten worden meteen besproken.
  • Na afloop ontvang je van Mooimakers een rapport met de resultaten van de Quickscan en aanbevelingen op maat van de gemeente. Benieuwd wat de resultaten en aanbevelingen van zo'n Quickscan kunnen zijn? Neem dan zeker hier een kijkje. 

Wat meet de Quickscan?

  • de beleidscyclus (analyse - organiseren - uitvoeren - monitoren en evalueren - bijsturen)
  • de pijlers (preventie - infrastructuur - communicatie - handhaving - participatie - omgeving)

 

Nood aan een uitgebreidere begeleiding?

Steden en gemeenten kunnen ook een driejarig coachingstraject volgen bij Mooimakers. De Quickscan maakt hier deel van uit.