Financiële tussenkomst

Mooimakers biedt financiële ondersteuning aan lokale besturen die aan Operatie Proper deelnemen. Er is zijn 2 tussenkomsten voorzien: de terugbetaling van de beloning van Operatie Proper voor scholen en verenigingen (1) én de vergoeding voor de opvolging van de actieplannen (2).

De terugbetaling van de beloning van de deelnemers kan je nog aanvragen tot 31 oktober 2019. 
De aanvraag voor de vergoeding voor de opvolging van de actieplannen kan aangevraagd worden vanaf eind april. Exacte datum wordt nog bekend gemaakt. 

Meer info per vergoeding hieronder. 

Beloning voor scholen en verenigingen

Je kan hier het formulier invullen om de terugbetaling van de uitgekeerde beloningen aan te vragen.
Vanaf het moment dat ALLE rapporteringen van deelnemende scholen/verenigingen goedgekeurd zijn, kan je dit aanvragen.

 

Bekijk hier hoe je de rapportering goedkeurt

 

Opgelet: als je hieronder klikt ga je ineens naar het formulier. Zorg dat je bent aangemeld met je beheerdersaccount voor Operatie Proper.

Klik hier om de terugbetaling aan te vragen

Vergoeding lokaal bestuur

Vanaf dit schooljaar kan je als lokaal bestuur een vergoeding aanvragen per voltooid actieplan. Hiermee vergoeden we de geleverde inspanningen om deelnemers te werven, actieplannen op te volgen, controles uit te voeren en de beloning uit te reiken. 

De vergoeding bedraagt € 250 per voltooid actieplan. Je kan de vergoeding 1x per schooljaar aanvragen, nadat alle actieplannen voltooid zijn (dit wil zeggen; alle beloningen uitgereikt en de terugbetaling aangevraagd werd). De vergoeding ontvang je samen met de terugbetaling van de beloning van de deelnemers, zie hierboven!