Wat kan je allemaal doen?

Wat kan je allemaal doen in het kader van Operatie Proper? Welke acties kan je als school of vereniging ondernemen? Hieronder vind je enkele voorbeelden van acties die tijdens het schooljaar 2017-2018 zijn uitgevoerd.  

Kanoclub Zwevegem zorgt voor een propere kanaalbuurt 

Fietsen of wandelen langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, het is een aanrader op een mooie zonnige dag. Spijtig genoeg ligt er op de route ook zwerfvuil. De Koninklijke Sobeka Kanoclub Zwevegem (KSKZ), de kajakclub van Zwevegem, besloot daar iets aan te doen en claimde op Mooimakers.be het gebied rond haar club. Lees hier hoe zij het hebben aangepakt.

Alle kinderen zijn fier als ze mooimaker mogen zijn 

Lagere schoolkinderen begrijpen het sorteerproces meestal nog niet. Daardoor gooien ze hun afval vaak op de grond of in de verkeerde vuilnisbak. Basisschool Sint-Pieter in Hamme wil daarin verandering brengen en schreef zich in voor Operatie Proper. Lees hier welke acties zij hebben ondernomen.

Hoe zijn ANDEREN aan de slag gegaan?

Er zijn echt heel wat verschillende acties mogelijk, van kleine dingen tot meer ingrijpende veranderingen. Bekijk hieronder de filmpjes met getuigenissen over Operatie Proper. Heb je zelf nog leuke ideeën? Laat het ons gerust weten dan kunnen we ons lijstje aanvullen en kan je zelf anderen inspireren!

zwevegem

KS Kanoclub in Zwevegem

koha

Basisschool Sint-Pieter in Hamme

toermalijn

Basisschool Toermalijn in Stekene