Landelijke Gilden - pollen

Het platteland heeft zijn charmes, zwerfvuil niet

In deze uitzonderlijke tijden proberen we af en toe aan ons ‘kot’ te ontsnappen. Het platteland biedt de ideale mogelijkheden om een frisse neus te halen, je in het zweet te sporten, eens lekker uit te waaien en je hoofd helemaal leeg te maken. Uit onderzoek blijkt dat we alle kantjes van het platteland omarmen, óók de kraaiende haan, de dampende mesthoop of de passerende tractor. Wat we niet aanvaarden, en wat eigenlijk ook helemaal niet bij het platteland hoort, is zwerfvuil. 

'Neem je afval mee naar huis’

Daarom start Mooimakers vanaf 28 mei ism Landelijke Gilden en Boerenbond, een campagne met nieuwe leuzes en veldbordjes. Zo krijgt één van de vier bordjes het opschrift: ‘Koeienvlaai is oké, de doos van je vlaai niet.’ Een ander bordje krijgt een kraaiende haan als afbeelding met de tekst: ‘Mijn luidkeels gekraai? Dat betekent: neem je afval mee naar huis.’ Elk veldbordje wordt duidelijk afgesloten met de oproep ‘Neem je afval mee naar huis.’ Deze veldbordjes zullen via Landelijke Gilden verspreid worden doorheen heel Vlaanderen. Je vindt enkele mock-ups in de galerij onderaan. 

De campagne bevat ook een social luik, waarbij de bermbordjes van de haan, de pollen en de koeienvlaai als het ware tot leven komen. De humoristische video's focussen op de mindere kantjes van het platteland, maar uiteindelijk is er maar één ding storend aan het platteland en dat is afval op de grond ;).

Hier vind je alvast de eerste social video terug, de andere video's volgen de komende weken: 

- Haan

Platteland omarmen en respecteren

Mooimakers, Landelijke Gilden en Boerenbond hopen met deze campagne jong en oud er toe aanzetten om zijn of haar steentje bij te dragen aan een properdere omgeving en platteland. Bij deze dan ook een warme oproep om allemaal samen de kleine kantjes van het platteland te omarmen, maar haar vooral te respecteren.